P

Pandispan cu cirese

pandispan cu cirese3

 

Ce poate fi mai distractiv in bucatarie decat sa experimentezi, sa te joci cu formele, texturile si gusturile? De multe ori farmecul este dat de lucruri simple dar sub o forma inedita.

Asa e si in cazul pandispanului cu cirese. Anul trecut am vazut la Dana niste minuni mici cu cirese si asta a fost sursa mea de inspiratie.

Pandispanul cu cirese in portii mici cat o inghititura au fost de mare efect . Simplu, bun si de sezon, cam asta e definitia.

Pentru un asemenea desert avem nevoie de hartiute mici de bomboane si o tava pentru mini briose.

 

pandispan cu cirese2

 

Ingrediente pt. cca.30 bucati

  • 2 oua
  • 60g zahar
  • 60 g faina alba
  • 30 cirese cu codite
  • 1 varf sare
  • 30 hartiute bomboane
  • zahar pt. pudrat (optional)

Mod de preparare:

Pentru aluat facem o reteta clasica din pandispan. Asta inseamna ca la 1 ou revine intotdeauna 30g de zahar si 30g de faina. Puteti maria portia pastrand aceste proportii.

Ciresele cu codite se spala si se pun servete de hartie astfel incat in momentul folosirii sa fie uscate.

Se porneste cuptorul la 180 grade Celsius.

Ouale se mixeaza cu zaharul si un strop de sare pana compozitia devine albicioasa si creste mult in volum. Apoi se adauga faina cernuta, cate putin si amestecand usor cu o paleta de silicon astfel incat sa nu ramana cocoloase.

Hartiutele se pun in tava de minibriose. In fiecare hartiuta punem compozitia preparata, cam trei sferturi din volumul sau. Adaugam cate o cireasa in fiecare forma.

 

pandispan cu cirese1

 

Tava se da la cuptor, intotdeauna preincalzit . Pandispanul cu cirese in varianta mini se coace aproximativ 13-15 minute sau pana cand se rumenesc usor.

Cand au prins o culoare usor aurie se scot din cuptor, dar si din tava pe un gratar de racire. Dupa ce s-au racorit ele se pot pudra.

 

 

pandispan cu cirese5

 

Sper ca v-am dat o idee buna de desert de sezon. Sa nu uitati insa sa-i avertizati pe consumatorii pofticiosi ca vor gasi si cate un sambure in interior . Puteti sa incercati si varianta fara sambure sau cu visine.

 

pandispan cu cirese4

Spor la prajiturit!

  1. Georgiana says:

    Mai simplu si mai de efect nu cred ca se poate!Si cu siguranta sunt delicioase!Micuta mea va fi incantata!Multumesc si pentru precizarea ca unui ou îi revin 30gr zahar,30 faina,e bine de stiut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *