Ador inceputul de vara cand piata prinde viata . Tarabele devin neincapatoare pentru multimea de legume, fructe si verdeturi iar mirosurile de gradina ne ademenesc sa le aducem acasa.
Vara trecuta am facut o pasiune pentru dovlecei, pasiune ce continua si anul acesta.
Mini tarte cu zucchini si ricotta este reteta de azi dedicata dovleceilor.
Ingrediente aluat tarta:
- 200g faina
- 100g unt la temperatura camerei
- 1 ou mic
- 5g sare
- 10ml apa rece (doar daca este nevoie)
Ingrediente umplutura:
- 1 zucchini
- 150g ricotta
- 50g smantana
- 50 g branza sarata (telemea, cas)
- 1/2 ardei iute
- 3 fire usturoi verde
- 1 fir cimbru proaspat
- sare
Mod de preparare :
Prima data facem un aluat de tarta.
Untul taiat bucati se amesteca cu faina astfel incat sa obtinem o campozitie sfaramicioasa. Se adauga sarea si faina. Doar daca este necesar punem si 10 ml apa rece.
Pe o folie de plastic intindem aluatul de tarta in forma dreptunghiulara, il acoperim tot cu folie si il dam la rece pentru o ora.
In acest timp pregatim umplutura. Amestecam ricotta scursa de zer cu smantana, branza sarata, ardeiul iute si usturoiul tocate marunt. Punem si putina sare dar si o crenguta de cimbru proaspat tocata .
Dovlecelul zucchini se spala, se sterge si se taie felii subtiri cu curatitorul de legume. Se presara cu putina sare si se lasa un pic pentru eliminarea surplusului de apa. Dupa cca. 10 minute feliile de zucchini se tamponeaza usor cu servete de hartie.
Aluatul din frigider se mai niveleaza putin si apoi se decupeaza cu o forma rotunda. Formele rotunde se pun intr-o tava de briose, se inteapa cu o furculita si tava merge la frigider pentru cca. 30 de minute.
Ultima etapa inainte de coacere este cea de umplere a mini tartelor.
Dam drumul la cuptor la 180 de grade Celsius.
In fiecare minitarta se pune o lingura de umplutura iar apoi cate 2-3 fasii de zucchini.
Mini tartele cu zucchini se coc cca. 25 de minute sau pana se rumenesc usor.
Absolut delicioase aceste minuni mici. Ele pot fi pe masa noastra la micul dejun, ca si gustari intre mese sau in pachetelul de la scoala sau serviciu.
De data asta le-am pus in valoare pe un platou minunat de la Strasnic si constat ca se completeaza foarte bine .
Sa aveti spor , pofta si nu uitati de dovlecei. Mai am o reteta minunata de tarta cu dovlecei si gorgonzola.