C

Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese4

Clafoutisul cu cirese a devenit foarte cunoscut si la noi, nu doar in Franta. Daca acu vreo doi ani nu ma prea dadeam in vant dupa clafoutis, iata ca gusturile se mai schimba si acest desert frantuzesc m-a cucerit incet, incet.

Pentru iubitorii de deserturi simple si usor de facut, recomand aceasta reteta, pe care ar face-o cu usurinta si un copil.

Nu e chiar o prajitura ci mai mult este o budinca cremoasa cu fructe.

Reteta am preluat-o de aici, dar am facut o mica modificare, am inlocuit zaharul cu zahar muscovado , aceasta bunatate de care m-am indragostit de cand cei de la Solaris mi l-au trimis. Are un gust profund ce da personalitate deserturilor.

Ingrediente:

  • 400g cirese
  • 100g zahar muscovado
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 50 ml smantana
  • 100g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 15g unt pentru uns tava
  • 1-2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Ciresele spalate si bine zvantate se pun intr-o tava  unsa cu unt. Tava poate fi rotunda sau patrata.  Initial ciresele se puneau cu tot cu samburi, ceea ce nu era prea comod la mancat.

 

Clafoutis cu cirese

 

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul muscovado, laptele, smantana si extractul de vanilie. La sfarsit se adauga faina si se obtine o compozitie putin mai deasa decat la clatite.

Compozitia se toarna peste cirese iar tava se da la cuptor pentru circa 40 de minute la 180 de grade Celsius.

 

Clafoutis cu cirese1

 

Cand este gata clafoutisul cu cirese va avea si niste mici crapaturi deasupra, asa ca nu va speriati, va ramane la fel de delicios.

Desertul se pudreaza din abundenta si se serveste cald sau rece.

Consistenta clafoutisului cu cirese este asemanatoare unei budinci de vanilie si este un desert foarte potrivit pentru zilele de vara.

 

Clafoutis cu cirese2

 

Daca vreti sa descifrati istoricul acestuia gasiti aici mai multe informatii .

Desi clafoutisul original este cel cu cirese, ulterior au urmat si retete cu alte fructe.

 

Clafoutis cu cirese5

Bon appetit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *