chec cu visine si dude2

In  sezon, un chec cu visine si dude poate fi perfect pentru un desert de zi cu zi.

Visinele si dudele sunt din plin in aceasta perioada. Visinele bogate in vitamina C iar dudele in antioxidanti fac ca aceste fructe sa fie foarte atractive.

Asociate intr-un desert, cred ca se completeaza foarte bine aceste fructe. Gustul dulce al dudelor, sau agudelor, cum sunt denumite in popor este inviorat cu gustul acrisor al visinelor.

Dudele sau agudele desi au multe proprietati, nu se numara printre favoritele romanilor si sunt intr-un con de umbra.

Fiind o perioada agitata dar si foarte calduroasa am optat pentru un desert rapid cu fructe. Un chec cu visine si dude vor bucura copiii si adultii atat prin gust dar si prin culoare.

 

chec cu visine si dude3

 

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 100g iaurt gras
  • 50ml unt topit (ulei)
  • 350g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250g visine fara samburi si dude
  • 1 lingurita extract vanilie
  • sare

Preparare pas cu pas-chec cu visine si dude

Mod de preparare:

Fructele se spala sub jet de apa si se lasa bine la scurs apoi se scot samburii si se inlatura coditele dudelor. Dudele absorb usor apa asa ca trebuie scurse rapid.

Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius si pregatim o tava de chec. Tava se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge bine cu unt.

Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Se adauga untul topit sau uleiul cate putin,  pana la incorporare completa.

Incorporam apoi iaurtul, vanilia, faina si praful de copt. La sfarsit adaugam fructele si amestecam usor cu miscari largi.

Turnam compozitia in tava si dam la copt, in cuptorul preincalzit cca. 35-40 de minute.

Checul cu visine si dude trebuie sa fie usor rumenit la exterior dar si copt in interior. Este recomandat sa faceti testul cu scobitoarea pentru a verifica daca acesta este copt.

Dupa coacere lasam checul la racit pe un gratar sau pe un fund de lemn. Daca dorim putem sa-l pudram cu zahar si il taiem felii cu un cutit ascutit abia cand este rece.

 

chec cu visine si dude1

 

Asadar o prajitura simpla si buna.

Spor la prajiturit!

 

CategoriesCopturi Prajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *