R

Rulada cu zmeura si mascarpone

Rulada cu zmeura si mascarpone

Deserturile cu zmeura fac deliciul verii.  Zmeura parfumata de gradina se poate transforma in tot felul de bunatati coapte, crude sau …inghetate.

Una dintre combinatiile castigatoare este zmeura cu mascarpone. Atat de bine se completeaza una cu alta incat reusita desertului cu zmeura este asigurata. Aici este vorba si de consistenta acestei combinatii, rezultand o umplutura cremoasa , dulce acrisoara si de o culoare irezistibila.

Rulada este prajitura care se face foarte rapid si suporta tot felul de umpluturi in functie de sezon si context.

Pentru ca e vara si e sezon de zmeura, am ales sa fac o rulada cu foaie de pandispan si umplutura de zmeura cu mascarpone. Rezultat o sa-l vedeti imediat, dar mai ales daca si testati reteta.

 

Rulada cu zmeura si mascarpone2

 

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90g faina
  • 250g mascarpone
  • 300g zmeura
  • 50g zahar pudra

Mod de preparare:

Pentru foaia de rulada pregatim o foaie simpla de pandispan.

Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius.

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un strop de sare pana compozitia isi dubleaza volumul si capata o culoare albicioasa. Adaugam apoi cate putin faina,  amestecand usor cu o paleta, nu cu mixerul.

Compozitia se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie  de copt si se niveleaza astfel incat sa fie distribuita uniform.

Foaia de rulada se coace foarte repede, in circa 10-13 minute. Aveti grija sa nu se arda marginile foii.

Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa la racorit cateva minute, apoi  calduta se ruleaza cu tot cu hartia de copt . Se pastreaza asa pana cand punem umplutura.

Crema de zmeura cu mascarpone se face foarte repede. Amestecati usor mascarponele cu zaharul pudra si apoi adaugati zmeura proaspata. Daca folositi zmeura congelata aveti grija sa o scurgeti bine.

Se obtine astfel o umplutura rozalie , fina si parfumata.

Foaia de pandispan se se desface usor de pe hartia  de copt, se intinde umplutura pe toata suprafata si se ruleaza strans.

Rulada poate ramane simpla sau se poate decora. Eu am folosit doar putin zahar pudra si boabe de zmeura.

Rulada cu zmeura si mascarpone se poate manca imediat. Se pastreaza la frigider si se serveste taiata felii. La servire putem adauga si o lingura de inghetata, mai ales daca e cald afara.

 

Rulada cu zmeura si mascarpone3

 

Pe blog mai am doua rulade la fel de delicioase: rulada cu frisca si capsuni si rulada cu crema ganache si mascarpone.

Sper ca v-am convins, asa ca: spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *