P

Paste raw vegan din dovlecel

 

Cand e super cald afara si avem legume in frigider incercam o reteta foarte usoara si fara foc. Daca nu ati auzit de pastele raw vegan din dovlecei, va invit sa le priviti si mai apoi sa le gatiti.

Mie imi plac mult dovleceii cruzi si trebuie sa stiti ca ei se mananca si asa , nu doar preparati termic. Sunt deliciosi, crocanti si au un gust dulceag.

Asadar cativa dovlecei, cateva rosii, putin usturoi si ulei de masline ne pot aduce zambetul intr-o zi calduroasa .

Ingrediente 4 persoane:

  • 4 dovlecei mici proaspeti
  • 4 rosii potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • 1-2 linguri de lamaie (optional)
  • fulgi chili (optional)

Mod de preparare:

Dovleceii se spala bine, se sterg si li se taie capetele. Ii folosim cu tot cu coaja.

Pentru obtinerea spaghetelor folosim o ustensila speciala ce seamana cu un curatitor de legume , dar are zimti sau o ascutitoare pentru legume.

 

 

Fiecare dovlecel se face fidelute subtiri trecand cu ustensila de jur imprejurul dovlecelului, pana ramanem cu mijlocul cu seminte, pe care nu-l folosim.

Rosiile spalate se taie in jumatate, se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Astfel evitam sa fie prea multa zeama in farfurie.

Asezam spaghetele de dovlecel in forma de cuib. Rosiile tocate se pun in centru dar si pe marginea exterioara. Se presara usturoiul  tocat, putina sare si uleiul de masline de buna calitate.

Daca doriti un gust mai fresh recomand putina zeama de lamaie . De asemena niste fulgi de chili presarati deasupra vor aduce o nota usor picanta binevenita.

Pastele raw vegan de dovlecel cu rosii si usturoi se pot servi ca fel principal, dar ca si garnitura alaturi de alt preparat.

 

 

Oricum ar fi , acest fel de mancare este delicios si recomandat pentru o zi fierbinte de vara.

Pentru zile fierbinti recomand si un gazpacho andaluz plin de vitamine.

Sa aveti spor dragilor!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *