Tiramisu pentru copii sau tiramisu cu fructe inseamna varianta usoara unde  cafeaua si ouale sunt inlocuite cu fructe.  La multe dintre atelierele mele cu copii am facut aceasta varianta dedicata lor si mare succes a avut.

De fapt copiilor se datoreaza aceasta, deoarece eu nu sunt o mare fana a tiramisului clasic . Recunosc, asta cu  fructe m-a cucerit.

Reteta nu este una stricta. Puteti folosi orice fructe aveti la indemana: zmeura, capsune, piersici, struguri. De asemenea le puteti combina dupa preferinte.

Pentru inmuiat piscoturile va recomand ce aveti la indemana: un sirop de fructe de casa diluat cu putina apa, un compot sau un suc natural de fructe.

Ingrediente 8-10 portii:

  • 1 pachet mic piscoturi (24 bucati)
  • 200g mascarpone
  • 400g smantana cu 30% grasime
  • 50g zahar
  • 1 banana
  • 2 nectarine
  • 100g mure
  • 100g visine conservate
  • decor din ciocolata, bezele mici
  • 200ml compot/suc fructe

Mod de preparare:

Tiramisu cu fructe pentru copii, dar nu numai pentru ei se pregateste foarte repede.

Prima data pregatim o tava mai inalta, in cazul meu una de yena de 15/30cm si o inaltime de 5cm.  O tapetam cu  folie alimentara. Asta ne ajuta foarte mult la taiere deoarece putem scoate toata prajitura pe un platou sau un fund.

Prima data pregatim crema de mascarpone. Mixam smantana cu zaharul  1-2 minute, apoi adaugam mascarponele. Amestecam usor crema cu o paleta sau un tel. Sa nu vi se para mica cantitatea de zahar deoarece dulceata vine din piscoturi si astfel se completeaza.

Banana se taie feli. Dintre nectarine, una o taiam cubulete iar cealalata o taiem in jumatate, iar apoi felii.

Montam preparatul astfel :

  • inmuiem piscoturile in compot/suc de fructe, dar nu foarte mult pentru ca apoi iese un tiramisu foarte moale.
  • asezam piscoturile unul langa altul intr-un strat

 

 

  • turnam jumatate din crema si intindem bine pe toata suprafata
  • asezam fructele: feliile de banana, cubuletele de nectarine si boabele de visine

 

 

  • inmuiem si asezam cel de-al doilea rand de piscoturi
  • turnam crema ramasa si o intindem bine
  • decoram cu felii de nectarine, mure, ciocolata, bezele mici etc.

 

 

Prajitura se da la rece pentru 2-3 ore cel putin. Este preferat ca tiramisu sa stea la frigider peste noapte. Asa se inmoaie perfect si va fi perfect racita.

 

 

Tiramisu cu fructe se taie in forme patrate cu un cutit bine ascutit. Prajitura asta cu piscoturi te scuteste de aprins cuptorul, are multe fructe, e usoara si cu putin zahar.

Pentru inspiratie va las si altfel de retete de tiramisu : tiramisu inghetat de la Iuliana si tiramisu cu capsune la pahar de la Cristina.

Spor la prajiturit!

 

 

CategoriesPrajituri
blank
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

    1. blank
      Dana says:

      Cu drag!
      Tot am facut cu copiii pe la ateliere, dar nu reusisem sa postez niciodata reteta. Ei tot ma intrebau daca gasesc pe blog reteta.
      Uite ca am facut-o si pe asta! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *