C

Chec cu nuci si ciocolata alba

 

Printre pregatirile pentru Craciun, evenimente si retete speciale am pregatit si un chec . Checul cu nuci si ciocolata alba chiar a iesit foarte bine, bun la gust  si cu efect vizual.

Stim cu totii ca un chec nu-ti ia prea mult timp si se face cu ingrediente simple. De data asta am adaugat putina portocala, nuci si ciocolata alba pentru o glazura de impact.

Checul asta e exact acel desert pe care-l faci fara complicatii si are efect garantat.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 180g zahar
  • 180g faina
  • 20g cacao
  • 100g unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita portocala rasa
  • 2-3 linguri nuci
  • 100g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Ouale se mixeaza cu zaharul , la fel ca la pandispan. Cand compozitia si-a dublat volumul se adauga cate putin untul topit.

Cu ajutorul unei spatule incorporam faina si praful de copt, cu miscari largi, de sus in jos. Adaugam si coaja rasa de portocala (nu uitati sa spalati bine portocala inainte de o rade).

Pregatim o tava de chec si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam  cam jumatate de compozitie in tava. Restul compozitiei o amestecam cu cacao si o turnam peste compozitia galbena. Cu o furculita incarcam sa intrepatrundem usor cele doua compozitii. Deasupra punem nucile.

Checul cu nuci se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, cam 30 -35 de minute.

Cand este gata se lasa la racit inainte de glazurare.

Ciocolata alba se topeste la bain marie apoi se pune intr-un pos sau intr-o punga. Se taie varful si se glazureaza astfel incat sa aiba aun aspect placut.

Se lasa pana cand glazura se intareste, apoi se feliaza.

 

 

Noua ne-a placut mult de tot combinatia de nuci rumenite, aroma de portocala si glazura catifelata de ciocolata alba. Merge foarte bine si alaturi de un ceai sau o cafea buna.

Daca va place acest desert va recomand si checul Frankfurt.

Spor la prajiturit,  dragilor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *