Ciocolata de casa vegana a fost o provocare buna pentru mine. Spun asta deoarece ma declar multumita de rezultat.

Se poate face ciocolata de casa vegana? Sigur ca da…si ideea asta mi-a intrat in cap de cand am aflat ca exista lapte praf de cocos . Lapte de cocos praf este un produs 100 % natural si organic, fara gluten, fara lactoza  cu gust usor dulce, fara aditivi sub forma de pigmenți, conservanți sau alte substante nesanatoase.

 

 

Reteta intra in categoria retetelor simple si rapide, asta daca ai toate ingredientele necesare.

Ingrediente:

  • 100g unt cacao (cocos)
  • 50 ml sirop de agave
  • 75g lapte praf cocos
  • 25g cacao (pudra de roscove)
  • 50g nuci/migdale/merisoare/goji (optional)

Mod de preparare ciocolata vegana de casa:

Ingredientele se cantaresc si se pun in recipiente separate.

 

 

Pregatim forme de silicon de diferite dimensiuni.

Intr-un bol de inox (cratita) punem untul de cacao si siropul de agave la bain marie, la foc mic.

In momentul in care untul s-a topit adaugam laptele praf de cocos si cacaoa. Totul se amesteca cu un tel mic pentru a evita formarea cocoloaselor.

Cand ingredientele s-au incorporat compozitia se toarna in forme de silicon. Deasupra se pot presara tot felul de fructe uscate.

 

 

Ciocolata se da la rece pentru cel putin 1 ora. Daca va grabiti puneti formele la congelator.

Imediat ce s-a intarit  se scoate din forme si se poate manca.

Ciocolata de casa vegana sau de post se pastreaza la frigider si…se mananca in portii mici. De fapt nu e deloc dulce si are un gust foarte bun .

 

Sper ca v-am fost de folos. Alte ingrediente vegane utile in bucatarie le gasiti pe site-ul Via Naturalia.

Daca doriti o ciocolata de casa clasica am mai multe retete pe blog.

Spor la prajiturit sanatos!

 

 

CategoriesPrajiturici
  1. blank
    Iuliana says:

    Ce fain ti-a iesit!
    Am facut si eu cioco vegana, dupa alta reteta fara lapte praf, dar nu a iesit chiar prezentabila. A fost foarte comestibila, dar de ne-fotografiat :)) Trebuie sa mai lucrez la reteta. A ta e super, felicitari!

  2. blank
    Georgiana says:

    Am incercat sa fac si eu ciocolata vegana dar mi s-a separat uleiul de restul ingredientelor.
    Oare unde am gresit? Am folosit unt de cocos in loc de cacao pentru ca citisem ca se pot substitui.

    1. blank

      Imi pare rau!
      Nu imi dau seama ce s-a intamplat. Stiu ca si la mine a ramas putin unt neincorporat, dar foarte putin.
      Ma gandesc ca o incorporare rapida cu mixerul ar fi fost de ajutor si apoi turnat in forme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *