Cand viata iti ofera bere…atunci faci multe chestii faine in bucatarie. Asta s-a intamplat deoarece un spiridus de la Tuborg a auzit cat de tare imi place Tuborg Christmas Brew .

Asa m-am ales cu suficienta bere de savurat dupa cate o zi de alergatura, dar si de experimentat in bucatarie.

Mi-am zis ca faptele bune se rasplatesc,  asa ca am fortat putin nota si am facut berea asta speciala vedeta intr-o prajitura.

Sa nu va speriati , nu-i nimic anapoda. Prajitura cu bere e chiar e plina de gust si potrivita pentru zilele de iarna.

Reteta e rapida si fara trucuri. Trebuie sa iasa musai.

Ingrediente:

  • 200g unt (de preferat peste 80% grasime)
  • 2 oua
  • 100g zahar brut
  • 20g cacao
  • 150g faina
  • 150ml Tuborg Christmas Brew (sau o bere negra)
  • 50g ciocolata tocata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 strop sare

Glazura:

  • 75g ciocolata neagra (peste 50% cacao)
  • 1 lingura de stafide aurii

 

Mod de preparare:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul brut si sarea cat sa se incorporeze bine ingredientele. Se adauga ouale si se continua mixarea timp de  un minut.

Peste aceasta compozitie se toarna berea si se amesteca usor cu un tel. La sfarsit adaugam faina, cacaoa si praful de copt.  Cand compozitia este omogena se toarna intr-o forma rotunda sau dupa preferinte. Eu am folosit o forma mare de savarina  (cu diametrul de 15cm ) si o forma de bradut. Formele se ung bine cu unt si tapeteaza cu faina. Asta ajuta la dezlipirea usoara dupa coacere.

Prajitura cu bere se coace la 180 de grade cca 40 de minute.

Dupa coacere prajitura se lasa la racit.

Ciocolata se topeste la bain marie si se pune intr-un pos (punga mica). Ciocolata topita se distribuie dezordonat peste prajitura. Pentru un plus de gust presaram si niste stafide aurii.

Asadar: gust intens ciocolatos cu urme de bere, textura densa, experienta inedita. In curand promit si un pui cu bere.

 

Spor la prajiturit !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *