S

Salata de fasole neagra

 

Fasolea neagra a ajuns in sfarsit si la mine in bucatarie. De fapt a ajuns la mine in bucatarie pentru ca am adus-o eu din piata de la Chisinau.

Piata de la Chisinau este fascinanta, dar asta e un alt subiect.

Fasolea neagra este considerat un supraaliment, asta datorita numeroaselor beneficii ce le aduce organismului uman. Prezenta bogata a antioxidantilor duc la intarirea sistemului umanitar, intarzierea procesului de imbatarnire si refacerea celulelor.De asemenea contine multe fibre solubile, acid folic si magneziu. (sursa aici).

Ingrediente 4 persoane:

  • 200g fasole neagra uscata
  • 1 avocado
  • 4-6 rosii cherry
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri ulei de masline presat la rece
  • 1/2 lamaie
  • sare, mix de piper
  • oregano proaspat (optional)

Mod de preparare:

Fasolea neagra se spala in doua ape, apoi se pune la inmuiat in apa rece timp de cateva ore. Eu pun fasolea la inmuiat peste noapte iar dimineata o gatesc.

Ca la orice tip de fasole se schimba cel putin o data apa la fierbere . Ideal ar fi de 2-3 ori, dar eu nu prea reusesc. Important este ca atunci cand schimbati apa, sa adaugati apa fierbinte si nicidecum rece.

Odata fiarta fasolea se scurge si se lasa la racit.

Avocado se curata, se taie cuburi si se stropeste cu lamaie. Asta se face imediat deoarece acesta oxideaza foarte repede.

Ceapa se taie marunt iar rosiile cherry se taie in patru.

Se amesteca fasolea neagra cu ceapa rosie, uleiul , sarea si piperul. Deoarece sunt foarte fragile, avocado si rosiile cherry se aseaza deasupra, asta pentru un aspect placut.

La servire mai puteti adauga zeama de lamaie sau otet de vin alb.

 

Foarte gustoasa si hranitoare aceasta salata. Daca aveti alaturi si o paine buna integrala cu seminte sau o paine ca maia…atunci e perfect.

Aceasta salata poate fi un aperitiv, o gustare sau o cina.

Sa aveti pofta de fasole neagra!

CategoriesDe post Salate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *