Sunt persoane care au intolerante, sunt oameni care prefer un alt gen de alimentatie. Pentru ei, mai ales ca suntem in perioada postului, m-am gandit la niste clatite speciale.

Este vorba despre clatitele ce au in compozitie banana, aceasta avand rolul de liant, dar nu numai. Banana aduce un gust placut si aromat. Apa minerala din compozitie are roulul de a face clatitele mai pufoase. Aceste clatite de post pot fi mancate si fara umplutura, doar cu putina miere deasupra.

De fapt, combinatiile de servire le alegeti dumneavoastra, in functie de preferinte.

Ingrediente 4 clatite :

  • 1 banana
  • 100ml apa minerala
  • 50 g faina
  • 1 strop sare
  • 1 strop praf de copt (optional)
  • 1 lingurita ulei

Mod de preparare:

Banana se mixeaza cu un blender de mana pana devine o pasta fina.

Aceasta se amesteca cu apa minerala, faina si putina sare. Optional se poate adauga un strop de praf de copt. La final se adauga uleiul vegetal . Se formeaza un aluat usor mai dens decat cel al clatitelor obisnuite. Aluatul se amesteca cu telul pentru a evita formarea cocoloaselor.

Se pune o tigaie la foc mic si atunci cand e bine infierbantata se toarna cu polonicul compozitia. Daca tigaia nu este foarte buna recomand sa se unga cu o picatura de ulei. Uleiul se va intinde cu pensula de bucatarie.

 

 

Clatitele de post cu banana vor iesi putin mai groase decat clatitele obisnuite. Sunt moi si au gust bun.

Aceste clatite vegane se pot servi simple, pudrate cu zahar sau cu miere. De asemenea se pot umple, asa cum facut eu. De data asta am ales un magiun fara zahar, putine nuci si o ploaie de zahar pudra deasupra.

Acest desert ne-a bucurat si cred ca e o varianta ce se impune cu succes in zilele de post sau pentru persoanele ce au adoptat un stil de viata vegan.

 

 

Sa aveti spor si inspiratie!

Va recomand si clatitele cu branza la cuptor sau clatitele cu spanac.

Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *