Mini pizza reprezinta solutia ideala pentru diferite evenimente cu multi participanti: petreceri, picnic, gustari pentru excursie sau pachetel, seri alaturi de prieteni.

Faptul ca sunt mici le confera multe calitati: se mananca usor, se pota face multe combinatii de ingrediente si arata super bine .

La mine au avut mult succes si sper ca mini pizza  sa va inspire si pe voi.

Ingrediente blat:

  • 400g faina
  • 10g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 250ml apa calduta
  • 30ml ulei de masline

Ingrediente umplutura:

  • 100g cascaval
  • 1/2 conserva de porumb
  • 4-5 ciuperci champignon
  • 1 ardei kapia rosu
  • 75g Gorgonzola
  • 15 felii de salam uscat
  • 15 masline
  • cateva rosii chery
  • cateva crengute busuios proaspat sau oregano
  • 100 ml ketchup de casa (suc de rosii)

Mod de preparare:

Aluatul de pizza este unul foarte simplu de facut. Faina , sarea si drojdia dizolvata  se amesteca cu apa calda pana se formeaza un aluat. La sfarsit se adauga cate putin uleiul de masline si se framanta 5-10 minute.

Aluatul  se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut timp de 30 de minute.

In acest timp se pregatesc ingredientele pentru umplutura.
Se feliaza ardeiul kapia, ciupercile, maslinele si se da pe razatoare cascavalul.

 

 

La alegerea ingredientelor va puteti orienta in functie de preferintele copiilor sau a participantilor. Se pot face tot felul de combinatii. Eu m-am adaptat si la ingredientele avute in frigider.
Daca destinatarii acestor rontaieli sunt copiii, atunci porumbul este un ingredient ce nu trebuie omis.

Aluatul se intinde cu sucitorul pe un blat de lucru. El se decupeaza cu o forma rotunda sau cu un pahar. Pe fiecare forma se pune o lingurita de ketchup sau suc de rosii si se intinde usor. Deasupra de pun ingredientele pregatite in ce combinatii doriti.

 

Eu am facut 3 feluri de mini pizza:

  • mini pizza cu salam uscat, porumb, ardei kapia
  • mini pizza cu gorgonzola, masline si cascaval
  • mini pizza cu salam, ciuperci, ardei kapia si cascaval

Acestea se coc in cuptorul preincalzit la 220 grade Cesius, in jur de 20 de minute. Deoarece sunt mici ele se coc repede. Trebuie sa fie putin rumenite deasupra.

 

Dupa  ce se racoresc usor, se vor devora rapid si sigur.
Pentru o reteta clasica de pizza recomand si pizza Margherita.

Sa aveti spor!

[penci_recipe]

CategoriesCopturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *