P

Prajitura cu caise si branza

Prajitura cu caise si branza este rezultatul fericit al “situatiei” din frigider. Niste branza uitata in frigider a fost pusa in valoare de niste caise delicioase.

Vara trece prea repede si mereu incerc sa ma bucur de ea. Iubesc fructele proaspete, dar imi place sa si gatesc cu ele. E asa fain cand mai nascocesti cate un desert sau cand reusesti sa faci ceva ce nu ai mai incercat.

Acum trag tare de caise si zmeura, ca acus dispar.

Caisele sunt potrivite in orice desert, asa ca va invit sa preparam impreuna prajitura cu caise si branza. Nu uitati si de prajitura simpla cu caise.

Ingrediente blat pentru tava cu diametrul de 24cm:

  • 3 oua
  • 90g zahar
  • 70g faina
  • 20g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt

Ingrediente umplutura:

  • 500g branza de vaci
  • 2-3 oua
  • 100g zahar
  • 1 lingura gris
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 10 caise coapte

Mod de preparare:

Tava rotunda si cu fund detasabil se tapeteaza cu hartie de copt.

Cuptorul se porneste la 180 grade Celsius.

Caisele se spala si se sterg cu un servet curat.

Prima etapa este cea de prepararea blatului. Blatul este un pandispan cu cacao.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana creste mult in volum si compozitia capata o culoare albicioasa. Cacaoa si faina cernute se adauga cate putin. Totul se amesteca usor cu o spatula.

Pandispanul cu cacao se toarna in tava si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10 minute.

A doua etapa este cea de pregatire a umpluturii. Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, zaharul , grisul si extractul de vanilie. La sfarsit se adauga albusurile spuma. Daca branza de vaci este moale adaugati doar jumatate albusul batut spuma.

 

 

Dupa ce blatul a stat la cuptor cca. 10 minute si este partial copt, se scoate din cuptor. Deasupra acestuia se toarna compozitia din branza si se aseaza jumatatile de caise.

 

 

Prajitura cu caise si branza se da iar la cuptor pentru cca. 40 de minute, la 175 de grade Celsius. Este gata atunci cand branza s-a legat bine.

Prajitura se scoate din cuptor si se taie atunci cand s-a racit complet.

 

 

E super prajitura cu caise si branza. Am putea spune ca seamana cu un cheesecake cu caise. Indiferent de denumire variatiunile astea cu fructe de vara merita incercate.
Gustul e minunat, blatul usor ciocolatos merge perfect cu crema de branza si caisele parfumate. Pentru inspiratie va las si tartele cu piersici si crema de vanilie ale Mihaelei (cred ca merg foarte bine si cu caise).

 

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *