T

Tartă cu brânză dulce şi vişine

tarta proaspat scoasa din cuptor

Azi mi-am amintit ca se apropie Sfântul Valentin si mi-a venit o idee. Nu sunt o fana a acestei sarbatori ,dar nici nu ma impotrivesc  de-a curmezisul precum o fac unii. Faptul ca se celebreaza iubirea e un lucru bun, caci fara iubire cu siguranta nu am exista. Dar sa nu filozofam ci sa celebram iubirea intr-un mod romantic si cu efect scontat, spun eu.

Dragele mele si …dragii mei fiecare dintre voi poate face celui iubit o surpriza dulce, pregatita cu dragoste. Chiar daca nu aveti iubiti, iubite cu siguranta aveti oameni dragi cu care puteti impartasi acest sentiment si dulcele totodata. Pregatiti-va ingredientele, invocati iubirea si la treaba:

  Ingrediente:

Blat

–         5 linguri smantana

–         5 linguri zahar

–         2 linguri cacao

–         1 lingurita bicarbonat

–         1 lingura grasime (unt, untura)

–         un varf sare

–         faina cat cuprinde pentru a face un aluat care se dezlipeste de maini si este moale si bun de intins.(aveti grija sa nu puneti faina prea    multa ca va iesi un aluat indesat)

 

 Umplutura

–        500g branza dulce de vaci

–         150 g zahar+ 1 zahar vanilat

–           3-4  oua

–         2 linguri gris

–         coaja de portocala

–         o cana visine conservate sau din dulceata.

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru blat facem un aluat si din aproape 3/4 din el intindem o foaie rotunda. Ungem bine cu ulei o forma de tarta, presaram din abundenta faina si punem foaia in tava.

Aprindem aragazul si din restul de aluat cu forma mica decupati inimioare ce vor fi puse de jur imprejurul tavii.

 

tarta pregatita pentru cuptor

 

Punem visinele la scurs si  trecem la umplutura.  Branza o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja de portocala. Batem bine albusurile spuma si le adaugam la compozitie. Se adauga grisul si gata! Umplutura se toarna peste foaie, se uniformizeaza si se aplica pe lateral inimioarele din aluat. Mai urmeaza sa punem visinele dupa imaginatia fiecaruia.Eu le-am pus sub forma de inimioara.

 

felie de tarta

 

Dam tava la cuptor si coacem tarta timp de 40 min la foc potrivit. Cand o scoatem din cuptor o lasam sa se racoreasca in tava pentru ca branza este destul de fragila. Este o minunatie! Daca nu folositi visine puteti pune stafide.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *