Lemon Drizzle Cake

Reteta regala de astazi are un nume sofisticat : Lemon Drizzle Cake si vine tot de la Elena, sora Principesei Margareta.  Eu cred ca acesta prajitura , contrar numelui  este o prajitura simpla…dar cu personalitate.

Toate ingredientele sunt usor de procurat iar materializarea acesteia nu necesita eforturi prea mari.  Ca orice prajitura regala este recomandata in special la ceai avand un parfum intens de lamaie si o textura excelenta.

       Ingrediente blat:

–         225 de unt la temperatura camerei

–         225 g de zahar

–         225g de faina

–         4 oua

–         coaja rasa de la 1 lamaie

–         1 plic de praf de copt

–         2-3 linguri de seminte de mac

Sirop:

–         100ml apa

–         200g zahar

–         zeama de la doua lamai galbene

Mod de preparare:

Dam drumul la cuptor la 180 grade si ne apucam de treaba.

Untul si zaharul se mixeaza bine ,adaugandu-se apoi ouale pe rand pana compozitia devine omogena. Urmeaza coaja de lamaie iar ulterior ingredientele uscate: faina, praful de copt si macul. Toate acestea formeaza un aluat dens.

compozitie prajitura

Se tapeteaza o forma de cozonac dreptunghiulara cu hartie de copt si se coace compozitia la 180 grade, timp de 40 de minute.

prajitura in tava

In timp ce prajitura se coace noi  facem siropul. Intr-o cratita mica se pun la foc mic apa, zaharul si zeama de lamaie si se fierb timp de 5-10 minute. Bucataria va fi invadata de un miros divin si cu siguranta vecinii isi vor face drum spre voi.

Imediat ce scoateti prajitura, intepati-o cu o furculita pe toata suprafata si turnati deasupra siropul. Este important ca siropul si prajitura sa fie fierbinti. Va sta in tava pana se raceste.

Lemon Drizzle Cake2

Aceasta prajitura este o nebunie si cred ca-ti poate schimba starea de spirit. Se serveste simpla sau alaturi de un ceai, smantana dulce sau fructe de padure rosii. (dupa indicatiile autoarei).

  Spor la prajiturit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *