supa crema de linte

Pentru ca este post experimentez tot felul de mancaruri si ma joc cu legumele. Imi place sa le combin si sa le gasesc ipostaze noi la mine in bucatarie si bineinteles in farfurie.

Lintea o folosesc cam de 3-4 ani, dar abia acum am aflat ca este folosita in alimentatia omului din neolitic fiind una dintre primele plante cultivate de om. Unde mai pui ca este plina de fibre, fier, magneziu si …proteine. Deci la atac!

Am facut o supa crema de linte ce a iesit delicioasa, chiar daca culoarea e un pic pamantie.

Ingrediente:

–         200g linte indiferent de culoare

–         2 morcovi

–         1/2 telina mica

–         1 ceapa

–         3 catei usturoi

–         3-4 linguri de ulei

–         sare, piper

–         patrunjel verde

–         2l apa

Mod de preparare:

Lintea fierbe destul de repede, dar daca aveti vreme puteti sa o puneti pret de o ora in apa rece. Apoi se da la fiert cu cca 2 l apa. Cand  e fiarta pe jumatate adaugati morcovii si telina taiate bucatele.

Ceapa o caliti binisor in ulei, apoi adaugati usturoiul taiat feliute. Aveti grija sa nu ardeti ceapa si usturoiul. Turnati si acestea peste celelate legume si le lasati la fiert pana sunt fierte foarte bine. Puneti sare si piper dupa gust.

supa linte

Nu va mai ramane decat sa pasati legumele cu un mixer sau blender.  Supa crema de linte se serveste cu patrunjel verde tocat si crutoane . Eu am taiat felii niste cornuri si le-am rumenit in cuptor.

Zic ca supa asta e o solutie pentru diversificare.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *