C

Ciorba de rosii, morcov si menta

ciorba de rosii cu menta2

Dupa ”incarcatura” calorica de la Paste am simtit nevoia sa fac ceva usor, usor si revigorant. De dimineata ploua cu galeata, asa ca drumul spre piata a fost compromis. Uite asa mi-am luat adio de la verdeturi fragede si m-am limitat la ce mai aveam prin frigider si congelator.

M-am decis sa fac ceva intre o supa de rosii si ciorba inacrita cu bors pentru ca vroiam ceva acrut.

Ingrediente:

–         3 morcovi potriviti

–         1 radacina mica patrunjel

–         4-5 rosii + 1 ardei gras

–         1 ceapa

–         1 catel usturoi

–         3 frunze menta

–         2-3 linguri ulei

–         2l apa

–         150 ml bors

–         Sare dupa gust

Mod de preparare:

   Ciorbita asta se face foarte rapid. In 2l apa se pun la fiert morcovii, patrunjelul, rosiile si ardeiul gras. Cat legumele bolborosesc calim usor ceapa si usturoiul.  Cand legumele sunt aproape fierte se adauga ceapa si frunzele de menta.  Toata treaba asta cu fiertul trebuie sa dureze cam 30 min. Inainte de a opri focul  adaugam borsul si sarea. Mai lasam sa dea cateva clocote si ciorbita-i gata.

De fapt este gata dupa ce mixam toate ingredientele. Ciorba o servim fierbinte  cu un strop de smanatana si crutoane .

ciorba3

Ineditul la acest fel de mancare este asocierea mentei si borsului de tarate, credeti-ma este o asociere pe care am improvizat-o si a iesit pe masura asteptarilor. Gustul e asemanator supei de rosii dar un pic acra iar menta da un iz revigorant.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *