De la un timp desertul e nelipsit de la noi la masa. Cand zic desert ma refer la ceva facut in casa. Uneori ma mai salveaza cate o tableta de ciocolata .

Si desertul? Da, asta-i intrebarea zilnica.

Azi e foarte cald ca si in zilele precedente. Sincer as manca o prajitura dar cuptorul imi face semne ca nu-i momentul sa-l pun la treaba. Fructele sunt salvarea. Nu as putea sa va dau o reteta ce trebuie respectata ad literam.

Eu aveam niste fructe care sub povara caldurii dadeau semne de oboseala. Au devenit salata repejor. Va recomand sa folositi fructe de tot felul.

Deci ce-am pus eu: 2 mere, 1 piersica, 8 caise, 1 banana, o mana de coacaze, 1/2 lamaie.

Fructele bine spalate si scurse se taie in cuburi mai mari sau mai mici, dupa preferinte.  Se stropesc bine cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si se pun pentru jumatate de ora la congelator (asta pe vreme de mare caldura). Daca va place (de regula copiilor nu le place si nici nu le este recomandat) adaugati fructelor 2-3 linguri de rom sau coniac ,dar neaparat sa fie de calitate, altfel riscati sa compromiteti desertul.

A…mai aveti nevoie de un pic de frisca adica cam 200g smanatana batuta cu un pic de zahar.

In cupe reci se pun fructele . Se toarna cate un pic de frisca si se orneaza cu fructe. Salata este foarte racoritoare, fructele stand la congelator devin super reci.

E simplu si rapid.

Spor la treaba in racoare!!!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *