Fructele de toamna dau iama prin piete si mirosurile lor ne ademenesc in bucatarie  spre noi retete savuroase. Imi place sa fac deserturi cu fructe, intotdeauna sunt o provocare pentru mine.

 

 

 

Perele nu sunt atat de folosite pe cat atat ar trebui. De aceea, azi vin cu o reteta de tarta de pere, si daca este o para mare o putem numi tarta cu o para. Tarta nu necesita mare experienta asa ca ,oricine o poate face cu succes.

    Ingrediente:

–         1-2 pere frumoase

–         3 oua

–         125g zahar

–         3 linguri iaurt gras

–         3 linguri ulei

–         6 linguri cu varf de faina

–         1 lingurita  praf de copt

–         1 lingurita ghimbir pudra

–         1 lingura unt

–         1 lingura zahar brun (merge si alb daca nu aveti)

Mod de preparare:

  Prima data aprindem cuptorul la 180 grade . Luam o tava rotunda de tarta , punem o hartie de copt, ungem cu unt , presaram zaharul brun si asezam frumos feliile de para. Peste feliile de para se pudreaza ghimbirul praf.Para se curata de coaja doar daca vreti ( eu folosesc de multe ori fructele cu coaja pentru ca acolo e bogatia de vitamine), se taie in jumatate apoi pe lungime se fac feliile.Tava se da la cuptor pentru 10-15 minute cat sa se inmoaie un pic fructele Daca para este coapta bine nu este nevoie de a sta in prealabil la cuptor.

In timpul asta facem repejor blatul. Ouale cu zaharul si un praf de sare se mixeaza pana creste in volum. Se adauga apoi uleiul si iaurtul mestecand incet cu o paleta. Totul se finalizeaza cu amestecarea fainii si a prafului de copt.

Daca am pus para la cuptor o scotem si turnam compozitia peste aceasta. Tarta se da la cuptor pentru circa 25 min la 180 grade.

Cand este gata o lasam putin sa se racoreasca apoi o vom rasturna pe un platou rotund. Feliile de para se vor vedea ca o floare. Se taie felii si se serveste calduta sau rece. Se poate pudra cu zahar sau un pic de ghimbir.

Asa-i ca v-am facut curiosi? Spor la prajiturit dragii mei. Cu o para puteti face multa lume fericita. Scuze pentru pozele nu tocmai reusite…lumina e de vina…adica noaptea care mijea.

CategoriesPrajiturici
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *