Ador supa crema, toti membrii familiei  o adora. Cred insa ca v-am mai spus asta de mai multe ori, dar cand simti aroma concentrata a legumelor parca nu te poti opri.

Azi am gasit conopida verde si n-am stat pe ganduri. Supa crema mi-am zis, mai ales ca nu am facut de ceva vreme. Credeam insa ca va iesi o crema verzuie dar nu a fost asa. Datorita celorlalte legume supa a capatat o tenta galbuie.

  Ingrediente:

–         1 conopida mijlocie

–         1 morcov

–         1 rosie

–         1 ceapa mica

–         1 dovlecel mic

–         2-3 linguri ulei

–         sare si piper si dupa gust

–         2l apa

–         patrunjel verde

Pentru bruschete:

–  1 paine bagheta

–  4 linguri ulei masline

–  50g  branza brie

Mod de preparare:

Legumele se spala bine. Apa cu sarea se pune la fiert . Cand da in clocot adaugam conopida buchetele si morcovul taiat rondele. Ceapa se caleste usor in ulei si va fi pusa in oala alaturi de rosie si dovlecel . Cat timp legumele fierb linistit ne ocupam de bruschete.

Bagheta se taie felii mai grosute. Ele se vor stropi cu ulei de masline iar deasupra punem feliute subtiri de branza brie. Le dam la cuptor la 150 grade pt. 20 de minute.

Cand legumele s-au fiert bine se mixeaza, se potriveste de gust si se serveste calda alaturi de bruschete.  Supa o decoram cu patrunjel verde, smantana sau buchetele de conopida.

Este delicioasa si plina de vitamine. Stiati ca aceasta leguma este o arma impotriva cancerului.

 

Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *