In vremea liceului faceam des aceste fursecuri, mi se pareau foarte sic pe atunci. Si cum scoala a inceput amintirile ma bantuie si mi s-a facut o pofta de aceste delicii cu cafea. Asa ca m-am hotarat sa fac o portie rapid …..au trecut  cred 20 ani de cand nu am mai facut asa ceva!! Unde mai pui ca, in anii aia untul se gasea greu si il inlocuiam cu margarina iar cafeaua…noroc de polonezii ce tranzitau prin oraselul meu.

   Ingrediente:

–         100g unt

–         50ml apa

–         200g faina

–         un praf sare

–         un strop esenta vanilie

    Glazura cafea:

–         100g zahar pudra

–         2-3 linguri cafea lichida concentrata

–         1/2  lingurita ness

    Mod de preparare:

  Se framanta un aluat din unt, apa , sare, vanilie si faina. Pe o planseta se intind foi subtiri dreptunghiulare late de 20cm, care se ruleaza din doua extremitati deodata spre mijloc pana se intalnesc. Acest rulou se taie in rondele de cca1cm grosime.

Incalzim cuptorul la 180 grade si intr-o tava cu hartie de copt asezam fursecurile cu distanta intre ele. Se vor coace cca 25 minute.

Preparam glazura prin amestecarea zaharului pudra cu cafeaua lichida si nessul. Acesta glazura se intinde cu un cutit peste prajituri atunci cand sunt aproape reci. Se mai pun un pic in cuptorul cald(fara al mai aprinde), atat cat se intareste glazura.

Merg foarte bine la cafea sau la ceai. N-am inteles de ce se cheama palmieri cu cafea, mai degraba seamana cu niste ochelari.

Spor la prajiturit!!!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *