P

Prajitura finlandeza cu morcovi

Azi am reusit sa fac o reteta aflata pe lista mea de asteptare. Prajitura cu morcov si glazura de bezea cu cocos este de origine finlandeza si e delicioasa. E asa buna si merge de minune langa o ceasca de ceai.  Aromele se intrepatrund si dau o nota de caldura atat de necesara iarna.

Este si o idee minunata de a folosi morcovii ca ingredient intr-o prajitura, ceea ce surprinde uneori.

Ingrediente blat:

–         5 galbenusuri si 3 albusuri

–         150g zahar

–         300g morcovi rasi marunt

–         200g unt

–         350 g faina

–         1 lingurita scortisoara

–         1 lingurita praf de copt

–         1 lingurita amoniac

–         sare

   Glazura:

–         2 albusuri

–         100g zahar

–         4 linguri nuca cocos

Mod de preparare:

   Morcovii spalati bine se dau pe razatoarea mica. Galbenusurile si albusurile se mixeaza bine cu zaharul. Cand acestea au crescut in volum se adauga morcovii rasi apoi untul topit si racit un pic.

Separat amestecam faina, sarea, scortisoara, praful de copt si amoniacul. Aceste ingrediente se amesteca cu compozitia lichida pana se omogenizeza compozitia.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsisus ,pentru 15 minute (cat e facuta prajitura pe jumatate).

Intre timp pregatim glazura. Cele doua albusuri se bat cu zaharul pana se formeaza bezeaua. La final se adauga 4 linguri de nuca de cocos. Scoatem prajitura cu morcov din cuptor (cand este gata pe jumatate) si intindem glazura repejor. Introducem iar tava in cuptor si o mai lasam inca 25 de minute. Dupa aceea inchidem cuptorul dar lasam prajitura inauntru, asta pentru a se intari bine bezeaua.

 

Cand este aproape rece, taiem prajitura finlandeza cu morcov cu un cutit umezit in apa fierbinte in ce forme dorim.

Spor la prajiturit!

 

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *