Sezonul asta am descoperit un desert pe care il tot repet. Este vorba despre crumble. Se poate face cu orice fruct zemos si e atat de rapid si delicios incat cred ca am sa va conving. Mai am un argument ca sa-l incercati: este foarte sanatos .

Azi deoarece  aveam niste kaki si struguri imediat am pregatit desertul pentru pranz.

 Ingrediente:

–        1 ciorchine mare de struguri

–         1 fruct kaki

–         4 lingurite rase de zahar brun sau alb

Pentru aluatul de deasupra:

–         25 g fulgi de ovaz

–         100g de faina

–         50 g de zahar

–         80g unt topit (pt. vegetarieni unt de cocos)

–         2 linguri de fulgi de migdale

Mod de preparare:

  Fructele oricare ar fi se spala , se taie bucati si se pun in formele de ceramica. Deasupra se presara zahar brun.

Pentru aluat amestecam ingredientele solide (cu exceptia fulgilor de migdale) si deasupra turnam untul topit. Vom obtine un aluat sfaramicios pe care il vom presara peste fructe. La final fulgii de migdale vor lua locul peste aluat.

In cuptorul preincalzit la 180 de grade  introducem formele. Le lasam acolo 25 de minute la 180 de grade, In acest timp fructele vor lasa zeama iar aluatul se va rumeni si va deveni usor crocant. Fulgii de migdale usor rumeniti scot in evidenta acest desert.

Crumble se serveste caldut alaturi de care puteti adauga o cupa de inghetata.

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *