S

Salam de biscuiti de post II

In fiecare luna, Dulce Romanie aduna intr-o frumoasa parada bloggeri pasionati si retete facute cu drag . Tema din luna noiembrie este sarbatorirea  zilei nationale a Romaniei.  Aici se vor intalni mancaruri romanesti, produse inspirate de Romania si prezentari cu iz sarbatoresc.

Am ales un produs simplu dar foarte cautat la mine pe blog, un produs dupa care tanjesc romanii plecati in strainatate , un produs poate nu romanesc dar iubit in Romania: SALAMUL DE BISCUTI. De data asta va fi un salam de biscuiti de post dar foarte bun!!!

   Ingrediente:

–         250 g de biscuiti simpli

–         70g de nuci si migdale maruntite

–         150 g margarina la pachet ( unt de cacao sau unt daca nu postiti) la temperatura camerei.

–         100g zahar

–         50ml apa

–          2 linguri rahat taiat bucatele

–         2- 3 linguri fructe uscate (curmale, smochine, prune uscate)

–         2 linguri cacao

–         esenta de rom

 Mod de preparare:

    Biscuitii sfaramitati se amesteca cu nucile si migdalele maruntite.

Intr-un ibric se din zahar si apa se face un sirop care va da cateva clocote. Asa fierbinte se toarna peste biscuiti.

Tot in acesta compozitie se adauga cacaoa, margarina  , rahatul , fructele uscate si esenta (dupa gust). Cu ajutorul unei spatule sau chiar cu mana amestecam bine toate ingredientele.

Pe un celofan pe care am presarat putina cacao si zahar tos modelam salamul cu ajutorul mainilor apoi strangem celofanul  in jurul  lui. Eu am facut 2 bucati, unul pentru mine si unul pentru voi, toti romanii ce ati intrat pe blogul meu.

Salamul de biscuiti se da la frigider pentru 2 -3 ore sau chiar peste noapte. Il vom servi taiat felii si sa stiti ca rezista eroic in frigider cel putin o saptamana.

Gustul lui ne aduce aminte de copilaria ceausista, de mama, de acasa , de Romania!

La multi ani dragi romani !

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *