arici

Intr-o zi am vazut niste arici draguti pe culinar.ro si atat de draguti erau incat nu mi-au dat pace…asa ca,  a doua zi ,am improvizat o reteta ca sa-i pot modela. Copiii mei au fost foarte incantati…chiar daca au zis ca seamana si cu niste soricei.  De fapt soriceii au fost chiar ei pentru ca eu nu am mancat  decat unul!

Reteta seaman un pic cu salamul de biscuit si se face foarte rapid, cu modelarea aricilor e un pic mai migalos, dar distractiv. Este ceva ce se poate face alaturi de copii. Cu siguranta vor fi incantati sa puna tepii de migdale si botic de bombonele.

arici 3

Ingrediente:

–          200g de biscuit simpli macinati

–         100g de nuci si migdale macinate

–         70g zahar

–         50 ml lapte

–         100g unt

–         10 curmale maruntite marunt

–         2 linguri cacao

–         1 lingurita rom

–         1 lingura fulgi migdale (pt. tepi)

–         bombonele pt.ochi si botic

Mod de preparare:

Biscuitii macinati si nucile se oparesc cu laptele fierbinte. Se adauga apoi zaharul, curmalele, cacaoa, untul si romul. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. La mestecat folositi cu incredere mana, asa va dati seama mai bine de consistenta si textura.

Acu va apucati de modelat aricii. Dupa ce ati dat forma , infingeti tepii , puneti boticul si ochisorii. Eu la ochi am folosit si un pic de martipan (am modelat o biluta mica din martipan in care am infipt o bombonica mica de ciocolata). Mi-au iesit 14 arici.

arici4

Aricii dulci se aseaza pe hartiute si se dau la rece pentru 30 de minute.

Spor la prajiturit!!!

arici2

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *