Salata de sfecla rosie crude vine cu o poveste .

Sfecla rosie este un ingredient prea putin folosit, insa cu multe proprietati benefice pentru organism.

Astazi este Ziua Pamantului si am simtit nevoia unei altfel de postari.

La multi ani de Ziua Pamantului ! Sa ne traiesti planeta draga si sa ne ierti pentru toate pet-urile, dozele, pungile aruncate , pentru apele carora le-am furat cristalinul si  pentru padurile orfane.

In aceasta zi va aduc o reteta cu ingrediente roade ale Pamantului, o salata gustoasa, simpla si plina de culoare.

Ingrediente:

–         1 sfecla rosie cruda

–         1/2  telina

–         1 legatura de ridichi rosii

–         1 legatura de patrunjel

–         1 ceapa verde

–         1/2 lamaie

–         3-4 linguri de ulei de masline

–         Sare

Mod de preparare salata de sfecla rosie cruda:

Legumele se spala bine sub jet de apa si zvanta.

Sfecla rosie  impreuna cu telina  se curata de coaja se dau pe razatoarea mare. Ridichile se taie feliute subtiri ,iar verdeturile se toaca marunt. Daca ridichile sunt din sursa sigura, adica sunt crescute curat atunci puteti folosi si frunzele acestora la salata.

Toate acestea se amesteca impreuna cu zeama de lamaie, uleiul de masline si sarea.
Daca nu va place lamaia (sau nu aveti) puteti folosi si un otet de vin sau mere.

Salata de sfecla rosie

Salata asta confirma ca gustul Pamantului e bun!

salata de sfecla rosie3

Va recomand si o salata de sfecla cu nuci.

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *