Intotdeauna carnea de vita mi-a creat emotii, dar de data asta a fost o reusita totala….si da: pret de cateva imbucaturi am fost tare mandra de mine .
Totul a inceput cu un picior de vitel pe care l-am primit de la matusa mea (de prin varf de munte, unde vacutele pasc o iarba verde si se plimba nestingherite).
Ingrediente:
– 1 picior vitel
– 3 morcovi
– 1 telina potrivita
– 2 cepe (eu am folosit rosie)
– cateva bucatele de slaninuta
– 1 pahar vin alb
– 3-4 crengute rozmarin
– condimente ( cate o lingurita de salvie maruntita, rozmarin, piper boabe mixt, boabe mustar, sare )
– 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Intr-o tava mare punem toate legumele ce au fost curatate, spalate si taiate.
Condimentele se pun intr-un mojar si se aduc la o forma mai marunta (nu foarte fin). Peste ele se toarna uleiul. Cu acest amestec ungem bine piciorul de vitel. Din loc in loc impanam carnea cu bucatele de slanina, asa vreo doua ,cat sa diversificam putin. Punem si crengutele de rozmarin .
Presaram un pic de sare peste legume si turnam vinul.
Tava o acoperim cu folie si o dam in cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15 minute, dupa care micsoram temperatura la 200-190 de grade pentru inca 30 de minute.
Dupa acest timp dam jos folia si mai lasam un pic sa se rumeneasca.
A iesit frageda si foarte gustoasa, aproape nu-mi venea sa cred! Ne-a ajuns numai bine pentru 4 persoane .
Noi am servit bunatatea asta de carne cu o salata de sfecla rosie si alte cruditati. Reteta o aveti aici!
Pofta buna.
Ummm yummy. Deja imi sterg saliva din coltul gurii cu maneca. Arata delicios!
Pur si simplu delicios,felicitari!
Vaaaaai,cum poate arata!Super buna trebuie sa fie!
Pupici!
mi-ai zapacit ochii si papilele gustative!!delicios!!nu uita te vreau la master chef!!