Nu am inteles niciodata de ce prajitura asta se cheama “Chinezoaica” sau ce caracteristici o fac sa-i fie atribuit nume asiatic. Trecand insa peste intrebari pot spune ca prajitura asta e minunata, mai ales daca iubiti nuca.
Chinezoaica e o prajitura satioasa cu gust profund de nuca si cu glazura fina.
Cam asa am procedat.
Ingrediente:
Blat:
– 200g unt
– 150g zahar
– 2 linguri cacao
– 150 g nuca macinata
– 150g faina
– 1 praf copt
– 6 albusuri
Glazura:
– 6 galbenusuri
– 150g zahar
– 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
– Untul aflat la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine spuma. Acesta se amesteca cacaoa, faina, nuca si praful de copt.
– Albusurile se bat spuma pana compozitia devine tare si se incorporeaza usor in prima compozitie.
– Intr-o tava tapetata cu hartie (eu am folosit una de 25/35cm) se toarna compozitia obtinuta si se da la cuptor pentru cca 20 de minute.
– Galbenusurile se bat cu zaharul si vanilia pana creste in volum si culoarea e una albicioasa.
– Cand blatul e aproape copt (adica dupa 20 min) se adauga glazura din galbenusuri si se da iar la cuptor pentru inca cca 10minute. Apoi se inchide cuptorul dar mai lasam prajitura inca vreo 10 minute in cuptor.
– Lasam prajitura la racit apoi taiem in forma dorita.
Chinezoaica e gata!
Spor la prajiturit!
Dana, se numeste chinezoaica pentru ca are fata galbena (precum chinezii), iar ciocolata rasa de deasupra arata ca „hieroglifele” lor. Mi-am adus aminte acum de aceasta prajitura pe care obisnuiam sa o fac. Buna este!
Mama ii spunea asa ptr ca ii trasa niste mazgaleli”chinezesti”,cu glazura de ciocolata,facuta cu furculita.
Frumoase ingrediente are prajitura asta dar inca nu am incercat-o 🙂 Arata chiar tare bine!
Aaa, asta o face si mama.E absolut delicioasa.
imi place cum arata, pufoasa, delicioasa si pregatita de savurat, nu am incercat si sigur mi-ar place 😉
grozava prajitura! mama mi-o facea des in copilarie, dar noi o stiam sub denumirea de „Negresa” 🙂
La mine nu se coace niciodata complet glazura din galbenusuri. Se coace doar la suprafata, dar la interior ramane mereu cruda. Unde gresesc?
Glazura este in strat subtire, chiar nu inteleg de ce nu s-ar coace, poate lasati temperatura de coacere prea mica. Dupa ce inchideti cuptorul mai lasati prajitura vreo 10 minute pentru uscarea glazurii.
Multumesc pentru raspuns!
Este posibil ca, folosind o tava mai mica, stratul de glazura sa fie mai gros. Voi incerca pe viitor sa o pun in strat mai subtire.