C

Cheesecake cu mure si iaurt

 

Va invit la un cheesecake cu mure si iaurt.

Imi plac murele, alea carnoase pline de aroma ce-ti lasa degetele mov.  Imi place dulceata de mure pentru ca gustul ei ma poarta in copilarie si-mi aduce aminte de bunica si mama. Imi place siropul de mure pentru ca are o culoare cum rareori gasesti….

Azi a venit ziua unui cheesecake simplu, usor si de vara. Cred ca e cel mai racoritor desert pe care l-am facut vara asta.

Preparare pas cu pas cheesecake cu mure si iaurt:

Ingrediente blat:

–         250 g de biscuiti simpli

–         80g de unt

–         1/2 lingurita de ghimbir pudra

Ingrediente umplutura:

–         500g iaurt gras

–         100g zahar pudra

–         300g mure

–         10g gelatina

Decor:

–         100-200g mure

Mod de preparare cheesecake cu mure si iaurt:

Biscuitii macinati se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila , cu diametrul de 24cm se toarna compozitia formata si se uniformizeaza bine. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a forma un blat compact. Tava se da la frigider.

 

Tarta cu lamaie8

 

Gelatina se pune la inmuiat in cca 50ml apa.

Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra si murele. Cu o furculita “atacam” murele , adica le mai spargem ca sa obtinem o culoare mov, frumoasa. Deasupra turnam gelatina, nu inainte de a o dizolva la bain marie. Amestecam frumusel si turnam peste blatul de biscuiti.

 

 

Aranjam murele deasupra si dam iar la frigider pentru 2-3 ore.

In concluzie e un desert rapid, foarte usor, deloc dulce si foarte bun. Da, acesta e cheesecake-ul cu mure.

 

 

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici
  1. mihaela ulman says:

    Stii vorba aia populara „imi ploua in gura de pofta”? Cam asa arata desertul tau. Asta e un desert de impartit cu cei dragi.
    Cu pupici Mihaela U

  2. Kamy says:

    Super simplu si frumos si delicios.Ma asteptam sa aiba si ceva crema de branza dar asa e si mai ieftin 🙂 Am doar o intrebare …si in blat ai pus gelatina ca ai trecut de doua ori cate 10 g, si la blat si la crema….te pup si mai astept bunatati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *