Fursecuri cu nuci, o bunatate nu alta . Nu le-am facut de multa vreme…dar tema din luna asta a Provocarii Dulce Romanie m-a pus in miscare pe ultima suta de metri.

Luna asta gazdele acestui eveniment sunt surorile Liana si Laura de la Transylvanian Kitchen.

Treaba asta e usoara si cu succes scontat.

Ingrediente:

–         200g unt

–         200g smantana

–         1 galbenus

–         drojdie cat o nuca mica

–         200g nuci macinate

–         200g faina

–         1 praf sare

–         1 lingurita extract de vanilie (sau esenta)

–         200g zahar pudra

Mod de preparare:

Amestecam untul, smantana, galbenusul,sarea, vanilia si drojdia dizolvata in putina apa calduta.  Cand toate astea s-au omogenizat adaugam nucile si faina.

Obtinem astfel un aluat nu foarte tare, pe care-l dam la frigider pentru 30 de minute si chiar mai mult.

Pregatim tava cu hartie de copt, incalzim cuptorul la 180 de grade si modelam fursecurile.

Pe un tablie de lemn faem suluri de aluat, groase cat un deget si le taiem cam la 10cm lungime. Betisoarele le indoim usor si obtinem fursecurile.

 

 

Dam tava la cuptor pentru cca. 25-30 de minute sau pana vedem ca fursecurile capata o usoara culoare aurie.

Fursecurile calde se tavalesc prin zaharul pudra si se cand sunt racite complet se pun intr-o cutie metalica. Asa se pot pastra 10-14 zile.

Sunt usor de facut si cu un gust pregnant de nuca. Sa nu uitam si de fragezimea lor, mai ales daca le lasam in cutie cateva zile.

fursecuri cu nuca4

 

Spor la prajiturit!

  1. Margot says:

    Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!

  2. Carmen says:

    Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..

  3. Aurica says:

    a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *