fursecuri cu ciocolata2

Cam greu refuza cineva niste fursecuri  cu ciocolata. Ele dau bine cu orice ocazie si sunt cautate  mereu de copii si adulti.

Azi am testat o reteta foarte simpla si rapida. Din ingredientele de mai jos obtinem o tava mare de fursecuri. Recunosc ca nu sunt tocmai cele mai aspectuoase fursecuri, dar au fost facute pe modul repede inainte.

Preparare pas cu pas fursecuri cu ciocolata

Ingrediente:

–         125 g unt

–         50g ciocolata rasa

–         50g zahar

–         2 galbenusuri

–         1 lingura extract de vanilie

–         50ml lichior de ciocolata

–         200g -225g faina

–         1 strop de sare

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Untul moale se mixeaza cu zaharul, galbenusurile de ou, sarea si extractul de vanilie. Cand toate sunt omogenizate se adauga ciocolata rasa, lichiorul de ciocolata si la sfarsit faina.

Din toate astea vom obtine un aluat dens, dar nu tare. Cu ajutorul unui aparat de biscuiti sau cu o lingura ne facem forma dorita. Eu m-am jucat putin si am facut niste fursecuri simple dar si sub forma unor snururi.

Cele cu snururi le-ma facut trecand aluatul prin presa de usturoi. A fost destul de amuzant.

fursecuri cu ciocolata5

Fursecurile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 de grade cam 20-25 de minute.

 

Se servesc cu lapte,cafea sau cu ce va place. Le puteti pastra in cutii metalice zile bune.

 

Spor la prajiturit!

 

  1. blank
    Margot says:

    Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!

  2. blank
    Carmen says:

    Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..

  3. blank
    Aurica says:

    a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *