P

Pavlova cu portocale rosii la pahar

Pavlova e printre preferatele mele in materie de deserturi.  Imi place la nebunie textura bezelei crocante cu frisca fina si fructele acrisoare. Toate trei se combina perfect pentru  un moment dulce.

Pavlova a iesit la pahar dintr-o greseala sau mai bine zis din dorinta de a repara o bezea ce s-a crapat.  Un mic esec  a transformat o Pavlova clasica intr-o Pavlova cu portocale rosii la pahar.

Ingrediente bezea:

–         3 albusuri

–         150 g de zahar tos

–         1 lingurita de zeama de lamaie

Altele:

–         250 smantana

–         75g zahar

–         4 linguri de ananas bucatele

–         1 -2 portocale rosii

Reductie de portocale rosii:

–         150ml suc de portocale rosii

–         2 linguri de zahar

Mod de preparare Pavlova cu portocale rosii la pahar:

Prima data facem bezeaua.

Albusurile se pun intr-un vas uscat (de preferat de inox sau sticla) si se mixeaza asa simple 1-2 minute la viteza maxima . Apoi se adauga cate putin din zahar pana campozitia devine densa si se tine de paletele mixerului sau de tel.

La sfarsit se adauga zeama de lamaie si se amesteca bine.

Intr-o tava in care se pune hartie de copt se aseaza compozitia de bezea. Tava se da la cuptor pentru circa 30 de minute la 130-120 de grade, bineinteles ca in cuptorul preincalzit apoi se reduce la 100-110si se mai lasa inca cel putin 30 de minute. Se opreste cuptorul si se lasa bezeaua inauntru sa se usuce cel putin doua ore.

Din smantana si zahar batem frisca si o dam la rece.

Cat se raceste bezeaua facem o reductie de portocale . Zeama de la doua portocale rosii impreuna cu doua linguri de zahar se pun fiert intr-un vas mic de inox. Se lasa la foc mic si se tot mesteca pana cand capata o consistenta usor legata.  Cand se va raci acest sirop se va mai intari. Are o culoare rosu aprins si un gust intens de portocala rosie.

Fructele se taie bucatele.

Asamblarea:

In 4 cupe simple sau cu picior punem bezeaua rupta in bucati, frisca si apoi fructele cubulete. La sfarsit se adauga cate o lingura din reductia de portocale pentru un efect de culoare si gust.

Se serveste imediat cu multa pofta.

Spor la prajiturit Pavlova la pahar cu portocale rosii!

CategoriesPrajiturici
  1. Margot says:

    Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!

  2. Carmen says:

    Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..

  3. Aurica says:

    a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *