S

Si au trait fericiti pana la adanci batraneti

campanie

Toate povestile frumoase se sfarsesc cu …”si au traiat fericiti pana la adanci batraneti”. Asta e varianta  ideala la care visam cu totii, dar facem ceva pentru asta?

Astazi voi incerca sa determin femeile dragi sau necunoscute sa mearga la medic. Daca am convins o singura femeie sa-si faca testul Papanicolau cuvintele mele n-au fost zadarnice. Scriu asa, mai ales ca am trecut prin stresul si emotiile unui astfel de moment…da, pentru ca am neglijat acest aspect. De aceea m-am alaturat campaniei initiate de Centrul Medical Medis, pentru ca  6 femei mor zilnic in Romania din cauza cancerului de col uterin . Eu am ales să NU fiu una dintre ele.

Nu asteptati sa aveti simptome pentru ca ele nu exista decat foarte tarziu.  E  mai simplu ca o data pe an sa facem un test, momentul cand este depistata vreo problema este hotarator.

Din pacate tara noastra se situeaza pe primul loc in Europa, in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin si asta pentru ca femeile nu sunt informate corect si uneori neglijeaza acest aspect.

Despre Testul Papanicolau trebuie sa stiti :

–         trebuie făcut de toate femeile de peste 21 de ani sau care și-au început viața sexuală de 3 ani

–         este o investigație foarte ușoară, rapidă și nedureroasă, menită să depisteze și să trateze din timp afecțiuni ale cancerului de col uterin

–         constă în prelevarea de celule de la nivelul colului, care urmează să fie analizate la microscop

–         trebuie făcut o dată pe an impreuna cu un consult de rutina

Eu am ales sa am grija de mine si te indemn sa mergi si tu la medic in luna mai la Centrul Medis sau oriunde doresti, asta pentru ca povestea sa se termine frumos,  adica : “au trait fericiti pana la adanci batraneti” si mai ales “au trait sa-si vada copiii mari si nepotii alergand! “

 

 

CategoriesPromovare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *