T

Tarta cu ciocolata si capsune

tarta cu ciocolata si capsune2 bun

Pe principiul ca ciocolata merge cu multe,  dar mai ales ca sunt mare iubitoare de capsune am recurs la acest desert. Totul se face rapid doar chef sa ai, nu chef de mancat ci chef de treaba. Daca lasati aceasta minunata tarta fara capsune e cam acelasi lucru ca pasca cu ciocolata.

Ingrediente blat:

–         125 gr unt

–         170 gr faina

–         50 gr zahar

–         2 galbenusuri

–         30g cacao

–         un varf sare

Ingrediente umplutura:

–         200g smantana

–         200g ciocolata cu continut ridicat de cacao

–         2 linguri de zahar (optional)

–         2 oua

–         1 lingura faina

–         250g capsune

Mod de preparare:

Untul la temperature camerei se mixeaza cu galbenusurile si zaharul. Se adauga pe rand faina si cacaoa. Va iesi un aluat molicel ce se intinde usor. Daca vi se pare ca e prea moale puteti adauga inca 1-2 linguri de faina.

tarta cu ciocolata si capsune bun

Blatul se aseaza intr-o forma cu diametrul de 24cm cu fund detasabil si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 5 minute. Apoi se va turna umplutura, care se va prepara astfel:

Ciocolata se topeste la bain-marie si se amesteca energic cu smantana, apoi cu galbenusurile si faina. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma . Daca doriti puteti adauga diverse arome, mie imi place insa sa simt gustul intens de ciocolata usor amarui.

 

Umplutura se toarna peste blat si se lasa la cuptor cca 30 de minute.

Cand este gata se scoate usor din tava , asta dupa ce s-a racorit putin. Se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu capsune si putina ciocolata.

E foarte fain desertul asta si de mare succes, ca mai toate deserturile cu ciocolata.

tarta cu ciocolata si capsune3bun

Spor la prajiturit!

 

 

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *