Inghetata de zmeura cu piper rosu este rezultatul mai multor factori. Faptul ca am fost acasa la Siret si am gasit tufele pline de zmeura rosie s-a acordat perfect cu dorinta cuiva de a face ceva special. Nu stiu daca este foarte special, dar stiu ca a iesit o inghetata foarte aromata, numai buna de a infrunta vara.
Ingrediente 4-6 portii:
– 300g smantana grasa (peste 30% grasime)
– 250g zmeura proaspata
– 100g zahar pudra
– 1 galbenus
– 2-3 boabe de piper rosu
Mod de preparare :
Smantana se bate bine cu zaharul pudra si apoi se incorporeaza galbenusul de ou.
Zmeura se zdrobeste usor cu furculita si se amesteca impreuna cu prima compozitie.
La sfarsit adaugam piperul rosu zdrobit in mojar. Prezenta lui va aduce o nota usor picante.
Compozitia obtinuta se da la congelator pentru cateva ore. Nu uitati sa amestecati din cand in cand, astfel incat sa obtineti o textura cremoasa. Daca aveti masina de inghetata succesul e garantat.
Inghetata se decoreaza cu boabe de zmeura proaspata, sirop de zmeura, menta, piper rosu…sau orice va incanta papilele gustative.
Alte retete de inghetata cu zmeura din blogosfera culinara gasiti la Blog de sotie fericita sau la Savori Urbane!
Tot de vara o reteta super de semifreddo.
Sa aveti spor.