T

Tarta cu mure si crema de vanilie

tarta cu mure si crema de vanilie

Tarta cu mure si crema de vanilie este o minune.  Orice tarta cuprinde laolalta gusturi ample sfecifice fiecarui anotimp. Orice tarta iti da sansa sa concepi un desert irezistibil.

Pentru ca este sezonul murelor m-am gandit ca o tarta cu mure ar fi foarte potrivita, ba chiar ar merge perfect alaturi de o crema de vanilie.

Preparare pas cu pas tarta cu mure si crema de vanilie

Ingrediente aluat:

  •       125 g unt rece
  •       1 galbenus ou
  •       225g faina
  •      1 lingura apa rece (optional)
  •      1 praf sare

Ingrediente crema de vanilie:

  •    500ml lapte
  •    3 galbenusuri proaspete
  •   2 linguri de amidon
  •   1 baton de vanilie
  •   100g zahar
  •   1 praf sare

Decor:

  •     300g mure proaspete sau congelate
  •     menta

Mod de preparare:

Aluatul de tarta se prepara din ingredientele enumerate mai sus:  unt rece, faina, galbenus. Daca vi se pare ca aluatul este prea tare adaugati 1-2 linguri de apa rece. Aluatul se lucreaza rapid, iar apoi se inveleste cu o folie alimentara si se da la rece pentru o ora.

Intr-o tava de tarta se intinde aluatul imbracand si marginile formei.  Cu ajutorul unei furculite intepam de cateva ori aluatul pentru a evita umflarea lui.

tarta cu crema de vanilie si mure

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca. 25 minute.

In timpul asta pregatim crema de vanilie. Intr-o cratita cu fund dublu amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea, miezul de la pastaia de vanile si amidonul.

Laptele il punem la fiert impreuna cu coaja de la pastaie. Cand incepe sa fiarba, scoatem pastaia si turnam cate putin peste galbenusurile frecate cu zahar. Amestecam bine compozitia cu un tel pana se incorporeaza tot laptele. Punem cratita pe foc pentru putin timp, cat se ingroasa putin. Se amesteca mereu cu telul.

tarta cu crema de vanilie
crema de vanilie

Luam crema de vanile de pe foc si amestecam din cand in cand pentru racorire.

Cand aluatul este copt (usor rumenit) si aproape rece turnam crema de vanilie deasupra si decoram cu mure (spalate si bine scurse) si menta.

tarta cu mure si crema de vanilie

Este de preferat sa lasam macar o ora desertul la rece inainte de a-l servi.

tarta cu crema de vanilie

Daca tot e sezonul murelor va recomand si un cheesecake cu mure iar pentru alte inspiratii va las aici retete de deserturi de la Claudia.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *