P

Prajitura cu cocos si ananas

prajitura cu lapte de cocos si ananas

Prajitura cu lapte de cocos si ananas  este din categoria prajiturilor usoare si cu un mod de preparare destul de simplu.

Nu sunt innebunita dupa cocos cu toate ca uneori,  laptele de cocos salveaza sau onoreaza unele deserturi.

Pentru ca aveam o conserva de lapte de cocos si una de compot de ananas de la Sun Food am invartit putin bagheta magica a prajituricilor si uite ce a iesit!

prajitura cu lapte de cocos si ananas3

Ingrediente  blat:

  • 4 oua mari
  • 100g zahar
  • 100g unt topit
  • 175g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf sare

Ingrediente crema:

  • 400 ml lapte de cocos (o conserva)
  • 400ml smantana cu peste 30 % grasime
  • 100g zahar
  • un bol mic de anans maruntit (din compot)
  • 1 plic de gelatina (10g)

Décor:

  • bucati de ananas din compot
  • frunze de menta

Mod de preparare:

Pentru blat batem ouale cu zaharul si sarea cu ajutorul unui mixer. Adaugam apoi cate putin untul topit iar apoi faina cernuta si praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem la 180 de grade , intr-un cuptor preincalzit. Foaia o coacem astfel timp de cca. 25 de minute.

Cand este coapt , blatul se scoate din cuptor si se lasa la racit.

prajitura cu lapte de cocos si ananas2

Pentru crema batem smantana cu zaharul dupa care o amestecam cu laptele de cocos si ananasul maruntit.

Gelatina se pune in 100ml apa rece (sau conform indicatiilor de pe ambalaj) pentru  10 minute si apoi se dizolva la bain marie. Aceasta se incorporeaza in crema.

Crema se toarna peste blatul racit si se da la frigider peste noapte.

prajitura cu lapte de cocos si ananas4

Prajitura cu lapte de cocos si ananas se taie in bucati patrate (sau cum va place) se decoreaza cu bucatele de ananas si frunzulite de menta.

Prajitura este fina si are un gust exotic. As spune ca este potrivita pentru zilele de vara dar si pentru acei care iubesc deserturile usoare.

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici
  1. blank
    Maria says:

    Buna Dana! Ce ma bucur ca am dat peste blogul tau! E plin de inspiratie 😀 Eu sunt la inceput de drum in ale prajituritului, dar voi incerca reteta asta pentru ca are ingrediente pe care le ador. Daca vrei sa urmaresti calatoria mea in lumea culinara, te invit la mine pe blog. E mic, dar am de gand sa-l cresc si sa-l fac la fel de frumos ca al tau. Mersi. O saptamana buna http://dulceamarei.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *