biscotti1

Biscotti si-au castigat loc in inima mea. Este prima oara cand pregatesc acesti biscuiti italieni si cu siguranta ma voi reintoarce la ei.  Biscotti se fac usor, sunt aromati si bineveniti mereu.

Reteta asta o am de la Otilia, fata draga si harnica. Meritul meu e doar ca am experimentat si fotografiat…si  am inlocuit alunele cu migdalele si portocala cu lamaia.

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 300 g faina alba
  • 1 linguriţa praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g migdale
  • 1 lamaie mica
  • 1 lime

Mod de preparare:

biscotti5

Puneţi 100 de grame de unt şi 150 de grame de zahar într-un bol şi amestecati-le cu mixerul până obtineti o compozitie usoară si aerată. Adaugati pe rand cele doua oua si incorporati bine. Intr-un alt bol, amestecati 300 de grame de faina cu o lingurita cu varf de praf de copt si cu un praf de sare. Adaugati treptat faina în amestecul de zahar cu unt şi omogenizati pana cand obtineti un aluat fin. Apoi, adaugati 100 de grame de migdale si coaja rasa de la o lamaie si de la un lime si amestecati uşor.

Impartiti aluatul în doua portii. Modelati sub forma a doua franzele plate şi puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

biscotti6

Coaceti aluatul la 170° Celsius timp de 20 de minute. Dupa ce este gata, scoateti-l din cuptor, lasati-l sa se raceasca pentru cateva minute, apoi taiati-l în felii de aproximativ 1,5 cm grosime.

biscotti7

 

Coaceti feliile timp de 7-8 minute pe o parte, apoi întoarceti-le şi coaceti-le şi pe cealalta parte tot atata timp. Dupa ce s-au racit, biscuitii pot fi pastrati intr-un recipient etans timp de aproximativ 2 saptamani.

biscotti8

Biscotti sunt asa de potriviti pentru luat la pachetel, in excursii sau pentru micul dejun.

 

Spor la prajiturit dragilor!

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *