cafea cu cardamom4

Nimic nu se compara cu mirosul boabelor de cafea proaspat rasnite. E un miros ametitor ce te poarta pret de o clipa, pe taramuri nestiute.

Eu una nu as putea renunta la cafea. Ritualul cafelei face parte din viata mea si isi are locul binemeritat.

Zilele astea am experimentat ceva acasa si sunt convinsa ca multi dintre voi cunoasteti acest truc. Adica mi-am facut cafea cu cardamom.

cafea cu cardamom5

Cardamomul este un condiment asiatic ce are forma unei mici pastai, de culoare verde. In interior sunt mici seminte de culoare negricioasa. In afara de faptul ca este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume cred ca este un condiment care ori iti place ori nu.

Asiaticii il folosesc des la cafea, uneori si in combinatie cu alte condimente.

Cardamomul are un gust puternic aromat, poate usor picant, picant spre mentolat. Proprietatile  lui :  antioxidante, antibacteriene, antivirale si antifungice  dar si caracteristicile sale il fac sa fie folosit in bucatarie.

cafea cu cardamom1

Am citit ca este adaugat la cafea atat pentru potentarea aromei dar si pentru a diminua din toxicitatea cofeinei.

Una peste alta vroiam doar sa va spun ca va puteti face acasa cafea cu cardamom, varianta ce o gasiti si in cafenelele ce se respecta.

La un ibric de cafea am adaugat 3 pastai mici de cardamom, am acoperit ibricul si am lasat asa vreo 5 minute dupa care le-am scos. A iesit o cafea tare buna si mi-am propus ca macar din cand in cand sa beau cate o cafea cu cardamom.

cafea cu cardamom6

Cardamomul il gasiti la magazinele de condimente sau on-line.

Am si o reteta de tarta cu cardamom dupa  Gordon Ramsay.

CategoriesBauturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *