supa ramen2

Provocarile  asiatice nu s-au terminat. Azi o noua reteta de supa ramen cu ingrediente puse la dispozitie de Shan Shi in cadrul campaniei Savori Urbane prezinta “Shan’shi – The Asian Connection”.

Tocmai am trecut in Noul An Chinezesc iar reteta care ne-a rasfatat papilele gustative este Supa Ramen (chiar daca este o reteta japoneza). Ma credeti sau nu dar supa Ramen a fost alegerea copiilor mei. Prima data nici nu mi-am pus intrebarea de unde stiu ei de supa Ramen…dar misterul a fost dezlegat. Copiii mei sunt fani Naruto iar acest fel de supa este de baza in serial.

Ce-mi place mie la acest fel de supa este faptul ca poti jongla cu ingredientele. Este acel fel de mancare care iti permite sa lucrezi cu ce ai prin casa: o supa de baza care poate fi de pui, rata, vita etc, legume de tot felul, taitei si chestii asiatice. Nu se aseamana cu supele noastre si tocmai genul spicy este binevenit pe timp de iarna.

Daca tot am ajuns aici vreau sa va recomand si un film care are legatura cu acest fel de mancare. E adorabil si se cheama The Ramen Girl ( O americanca la Tokyo).

Preparare pas cu pas supa ramen

Ingrediente  4 portii:

  • 1, 5 l de supa clara de pui + carnea ce rezulta de aici
  • 1 pachet de ciuperci urechi de lemn Shan Shi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 bucatica de radacina ghimbir
  • 2 legaturi de spanac
  • 4 cepe verzi
  • 2 oua fierte tari
  • taitei instant
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de soia cu ghimbir

Mod de preparare:

Pentru supa clara am folosit jumatate de pui de curte fiert mult si incet ,impreuna cu morcov si ceapa. Nu uitati de spuma ce trebuie stransa cu grija. La sfarsit am strecurat supa de doua ori printr-o strecuratoare deasa. Rupem carnea in bucati marisoare.

Punem ciupercile urechi de lemn la inmuiat cu apa fierbinte pentru cca. 30 de minute.

supa ramen1

Taiem marunt ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute.

supa ramen

Spalam bine si facem 4 portii de spanac (cam cate 3-4 frunze de persoana) iar ceapa verde o taiem in bucati mai mari.

Taiem ciupercile in fasii subtiri.

Pregatim separat taiteii instant.

Fierbem si curatam ouale.

Punem supa clara la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam nota picante, adica ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute. Lasam sa fiarba cateva minute dupa care punem ciupercile si sosul de soia precum si sosul de soia cu ghimbir .

Facem portiile. Supa Ramen este o supa densa asa ca respectam regula. Deci 1-2 polonice de supa (cu ce mai are prin ea)  apoi punem pe rand taiteii fierti, carnea, spanacul, ceapa verde si oul. Fiecare ingredient are locul lui, astfel incat sa se vada toate ingredientele.

supa ramen3

Servire:

Nu uitati ca supa Ramen se serveste fierbinte iar pentru sezonul rece cred ca este absolut minunata si iti pune rapid sangele in miscare.

Noi ne-am mai adaugat putin sos de soia in bol iar toti mesenii in afara de mine au mancat cu betisoarele. Este genul de mancare la care este permis sa bei zeama direct din castron. Nostim, asa-i ?

Daca vrei sa vezi si rata crocanta la wok deschide aici.

Pofta buna si un An Chinezesc Bun!

CategoriesSupe si Borsuri
  1. blank
    Claudia says:

    Super faina supa ta, Dana! 🙂
    Am facut si eu zilele trecute tot un gen de supa ramen si tare mi-a mai placut cum a iesit asa ca acum recomand la toata lumea supa asta asiatica :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *