Uneori nu avem timp de deserturi sofisticate care sa necesite mult timp si etape . Pentru perioade din astea sau pentru vremuri in care ne mai bantuie lenea vin cu o reteta simpla si rapida in acelasi timp: tort de biscuiti.
Salamul clasic de biscuiti poate fi surprins in alta prezentare si bineinteles si un alt gust. Deci putina imaginatie si tortul de biscuiti cu portocale a prins contur.
Preparare pas cu pas tort cu biscuiti si portocale:
Ingrediente:
- 250g de biscuiti simpli
- 100ml zeama de portocala
- coaja rasa de la o portocala
- 150g unt
- 100g zahar
- 75g nuci
- 50g cacao
- trufe pentru decor
Mod de preparare:
Prepararea tortului de biscuiti dureaza foarte putin. Biscuitii se faramiteaza in bucatele mici.
Zeama de portocale se pune la fiert cu zaharul si coaja de portocala. Se lasa la fiert 3-4 minute. Siropul obtinut se toarna peste biscuiti.
Deasupra biscuitilor adaugam untul, nucile maruntite si cacaoa. Cu mana amestecam bine toate ingredientele.
Compozitia pregatita o asezam intr-o tava cu fund detasabil cu diametrul de 20cm in care am pus hartie de copt. Apasam bine peste compozitie cu dosul unei linguri pentru a uniformiza totul foarte bine.
Dam tava la frigider pentru 2-3 ore.
Cand este perfect intarit asezam tortul de biscuiti pe un platou si presaram cacao deasupra cu ajutorul unei site mici. Decoram cu trufe de cicocolata si fasii subtiri de coaja de portocala.
Tortul de biscuiti cu portocale este gata si e perfect. Gustul de portocala se intrepatrunde cu gustul usor amarui de cacao si trufe.
E atat de simplu si atat de bun.
Pentru inspiratie va las si o reteta de salam de biscuiti.
Spor la prajiturit dragilor!
Super prajitura! Si rapida si gustoasa si fara multe ingrediente 🙂
Excelent tort! Gustos si rapid de facut! Copiii mei au fost incantati! Multumesc pentru reteta!
Cu multa placere!