Gustarele sanatoase pt. copii4

Am promis ca retele mele in Campania MAI aproape de sănătate. Luna fără gluten Schar vor fi destinate copiilor. Asta pentru ca se apropie 1 iunie dar si pentru ca din ce in mai multi copii sufera de diferite intolerante sau alergii.

Pentru cei cu intolerante la gluten, produsele Schar sunt o solutie de nota 10. Azi m-am gandit la o petrecere pentru copii. De multe ori, petrecerile pentru copii sunt previzibile in ceea ce priveste meniul.

Cu niste crackers Schar am incercat sa dau o nota vesela si sanatoasa acestor aperitive pentru copii. Biscutii astia sarati sunt foarte gustosi si crocanti, iar umplutura si decorul nu fac decat sa intregeasca un gust fain.

Ingrediente:

  • 15 biscuiti crackers Schar
  • 300g branza de vaci
  • 150g smantana
  • 1 lingura turmeric
  • 1 legatura verdeata (codite ceapa verde, patrunjel)
  • sare
  • legume pentru décor (ridichi, castraveti, masline, rosii, busuioc etc)

Mod de preparare:

Branza de vaci se amesteca cu smantana, turmericul, sarea si verdeturile pana se obtine o pasta omogena. Cantitatea de smantana se poate ajusta in functie de textura branzei de vaci.

Gustarele sanatoase pt. copii

 

Turmericul, pe langa proprietatile sale aduce si o schimbare de culoare.

Multi copii refuza branza din start, asa ca un mic truc nu strica. Poate culoarea galbena va avea mai mult succes decat albul.

Gustarele sanatoase pt. copii1

Pe fiecare biscuite se intinde branza cu grija (sunt destul de fragili) dupa care, cu imaginatie decoram gustarelele. Vietuitoare, flori, chipuri hazlii…toate pot lua forma in acest demers.

Aperitivele noastre s-au “topit” intr-o clipa. Baietii au declarat ca ideea e minunata , de gust nici nu mai vorbesc.

Gustarele sanatoase pt. copii3

 

Sper ca v-am inspirat si ajutat cu idei de aperitive pentru copii.

Spor dragilor.

CategoriesMancaruri
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *