C

Chiftele de dovlecei si hrisca

chiftele de dovlecei2

Ce ziceti de niste chiftele de dovlecei si hrisca?

Vara dovleceilor continua cu o reteta super delicioasa, mai ales daca te gandesti si la un sos potrivit sau alte legume proaspete pe langa.

Chiftelele de dovlecei au aparut ca urmare a poftei noastre dar si a abundentei dovleceilor in piete. Sunt asa gustosi si au un pret atat de convenabil incat este pacat sa nu profitam de ei.

Nu am uitat nici de hrisca din dulap care mi se pare ca se potriveste perfect in aceasta compozitie.

Asadar o mancare de vara pe care sper sa o reproduceti.

Preparare pas cu pas chiftele de dovlecei si hrisca:

Ingrediente:

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 cana cu hrisca fiarta
  • 2 linguri seminte de in macinate (sau 2 oua)
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita fulgi chilli (optional)
  • 3-4 linguri de faina de grau
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

chiftele de dovlecei1

 

Dovleceii  decojiti  se dau pe razatoare si se presara cu sare. Se lasa asa vreo 10 minute, dupa care se storc foarte bine deoarece lasa multa apa.

Intr-un bol punem dovleceii storsi, hrisca deasemeni scursa bine de apa , faina de in (sau ouale), ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit ,fulgii de chilli si sarea. Amestecam bine compozitia si daca ni se pare prea moale putem adauga 1 lingura amidon.

Facem in mana chiftelele dupa care le dam prin faina.

Incingem uleiul si le prajim pe ambele parti. Scoatem chiftelele de dovlecei pe servete de hartie.

Eu initial am vrut sa fac aceste chiftele de dovlecei in cuptor dar compozitia parea cam moale asa ca am folosit metoda prajirii.

Ca mod de servire va recomand alaturi de rosii proaspete, un sos de usturoi cu lamaie sau sos de iaurt cu usturoi.

Chiftelele au fost delicioase si au completat retetele cu dovlecei.

Pentru doritori mai avem tarta de dovlecei si rulori de dovlecei la gratar cu pesto de marar.

chiftele de dovlecei

 

 

Pofta buna la chiftele de dovlecei!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *