aperitive copii2

 

Fie vara sau toamna, copiii nostri merita  niste alinturi gastronomice. Pentru ca, de multe ori ori am observant ca la petrecerile pentru copii meniul se rezuma  la 3-4 chestii (cartofi prajiti, pizza, snitele) m-am gandit  la niste variante mai fresh, crunchy si chiar nostime.

Nu a zis nimeni ca nu e buna pizza, dar parca inainte de ea ar merge si niste aperitive din legume.

Prima varianta ar fi barcutele din ardei, pregatite impreuna cu copiii la atelierele de gatit si devorate chiar de ei. Deci se poate si …copiii le mananca cu pofta!

Ingrediente 9-10 bucati:

  • 3 ardei capia rosii, verzi
  • 3-4 rosii potrivite
  • 2-3 linguri masline negre
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 dovlecel zucchini
  • scobitori
  • sare, ulei de masline

aperitive copii

Mod de preparare:

Ardeii se spala si se sterg bine. Se taie in fasii, cam trei bucati dintr-un ardei. Fasiile se taie astfel incat sa aiba o cavitate in care sa punem umplutura.

Rosiile se taie cubulete si se amesteca cu maslinele negre taiate bucatele, patrunjelul tocat, putina sare si un strop de ulei de masline. Cu aceasta umplutura se umplu barcutele de ardei.

Cu ajutorul unui curatitor de legume taiem felii subtiri de zucchini din care vom face catargul barcutelor. Putem folosi si castravete pentru acest pas. Trecem o scobitoare prin fasia de dovlecel si o infingem in partea ascutita a barcutei.

Gata aperitivele pentru copii!

aperitive copii1

 

Pentru alte gusturi putem face barcute cu branza.

ateliere Salt 1

 

Alte idei nastrusnice de aperitive aveti aici.

Eu zic ca merita sa incercati si alte variante sanatoase pentru aperitivele copiilor. Cu putina imaginatie putem aduce veselie in farfurie si bucurie in burtica.

Spor sa aveti!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *