batoane de cereale5

 

Micul dejun e o provocare pentru mame dar si pentru oricine doreste sa inceapa ziua plin de energie. Copiii mei prefera cerealele la micul dejun, asa ca am incercat o combinatie, in care pe langa cereale sa se regaseasca si ceva fructe , seminte.

Combinatia e minunata, astfel ca un baton si o cana de lapte, sau un baton si fresh ne pune pe roate dimineata.

Totul e simplu, rapid, dupa cum puteti vedea mai jos.

batoane de cereale6jpg

 

Ingrediente:

  • 200g fulgi de ovaz
  • 50g fulgi de cocos
  • 100g prune uscate
  • 100g unt cocos (sau unt obisnuit)
  • 3 linguri de miere de albine sau sirop de agave
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui
  • 1 banana bine coapta
  • un strop sare

Mod de preparare:

Prepararea acestor batoane este atat de simpla si rapida incat oricine o poate face. Deja m-am gandit ca trebuie sa o fac si cu cei mici la ateliere .

batoane de cereale

 

Amestecam bine toate ingredientele avand grija ca banana sa fie pasata inainte.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem compozitia, pe care o modelam usor cu mana. Presam compozitia astfel incat sa fie compacta, eliminand aerul.

Cu un cutit mare si ascutit taiem in forma dorita. Mie mi-au iesit 8 batoane.

Dam tava la cuptor si coacem batoanele cam 20 de minute, la 170-180 de grade Celsius. Cand batoanele de cereale sunt usor rumenite inseamna ca sunt gata.

 

batoane de cereale1

 

Scoatem tava si  lasam batoanele de cereale sa se raceasca deoarece sunt fragile.

Cand sunt reci, ne putem infrupta din acestea. Sunt absolut delicioase, au un gust plin de arome si contin doar ingrediente de calitate. Aceste proprietati le fac numai bune pentru micul dejun  sau gustarea dintre mese.

 

batoane de cereale4

Spor la prajiturit !

 

CategoriesPrajiturici
  1. blank
    Georgy says:

    Iata o idee perfecta pentru mofturoasa mea cea mica!Cred ca prezenta semintelor de floarea soarelui o va incanta!Chiar iti multumesc pentru reteta!

  2. blank
    Andreea says:

    Am tot facut reteta de cateva ori si mereu imi ies sfaramicioase. Oare unde gresesc? Sa incrrc sa pun un pic mai mult ulei de cocos?
    Am repetat-o fiindca ne-a placut gustul maxim . Bebe le mananca uneori in lapte,dimineata, in loc de
    clasicele cereale. Sunt delicioase😋

    1. blank
      Dana says:

      Ma bucur ca bebe e amator de batoane :).
      Da, uneori sa mai crapa. Teoretic trebuie sa existe un liant care sa tina ingredientele unite. Liantul este din miere, unt si banana. Untul normal se comporta mai bine decat cel de cocos.
      Puteti incerca sa mariti putin cantitatea de unt si miere. Banana trebuie sa fie bine coapta.
      Am sa incer iar reteta pentru ca nu am facut-o de mult timp. Va tin la curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *