Mancarea chinezeasca este adorata de multa lume prin savoarea sa, prin combinatiile indraznete si multitudinea ingredientelor.
Asadar calatoria culinara din proiectul The Food Conection continua. Luna asta o sa ne bucuram de retete chinezesti pe care le puteti gasi adunate pe Skip to my Lou, asadar o sa aveti de unde sa va inspirati.
Prima data cand am fost intr-un restaurant chinezesc , “la chinez” cum ziceau iesenii, am comandat pui dulce acrisor cu ananas. Era ceva nou pentru mine iar asocierea ananasului cu carne mi s-a parut foarte indrazneata.
Am incercat acum sa reproduc aceasta reteta, asta dupa ce am rasfoit cartile lui Jamie Oliver dar am tras si cu ochiul pe retetele Divei in bucatarie dar si ale Andreea’s Chinesefood.
Puiul cu sos dulce acrisor si ananas se prepara destul de repede si te scoate din impas cand ai musafiri neanuntati. Cu siguranta vor fi incantati.
Ingrediente 2 persoane:
- 250-300g piept de pui
- 1 ardei gras
- 1 ceapa mare
- 6 rondele de ananas din compot
- 75 g amidon
- 75g ketchup
- 1 lingura zahar
- 4 linguri zeama de compot (sau apa)
- 1 lingura otet de orez
- 2 linguri ulei de arahide pt. sos
- 100ml ulei pt. prajit (de arahide, susan, floarea soarelui)
Mod de preparare:
Carnea de pui se spala, se sterge cu un servet de hartie si se taie in cuburi mai mari. Cuburile de carne se dau prin amidon (aici folosim cca. 50g amidon, restul ramane pt. sos) si le prajim in ulei incins pana devin aurii. Se scot pe un servetel si se lasa deoparte.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de arahide se calesc usor ceapa si ardeiul gras taiate tot in cuburi mari. Ulterior se adauga carnea rumenita, ananasul, zaharul si ketchup. Se amesteca bine toate ingredientele.
La sfarsit adaugam otetul de orez (eu am pus otet de mere) si amidonul (cca. 25 de grame) dizolvat in sucul de ananas sau apa rece.
Amestecam toate ingredientele si lasam la foc mic 1-2 minute, cat se leaga sosul.
Puiul cu ananas si sos dulce acrisor se serveste cu orez sau chiar asa simplu. Eu recomand totusi o garnitura alaturi si un orez natur sau chiar un orez alb merg de minune.
In concluzie: ne-a placut mult si cu siguranta reluam reteta.
Pofta buna!
Pare absolut gustos, stomacul așteaptă cu nerăbdare și poftă iar în gura mea se află o mică ploaie torențială. M-am hotărât, am să gătesc mâine această delicatesă nemaivăzută!
Sper sa-ti placa Camelia! Nu e chiar nemaivazuta mancarea asta, dar sigur se face repede si buna, buna :).