supa de ceapa1

Supa de ceapa, aceasta delicatesa frantuzeasca e binevenita in acest sezon. De fapt este sezonul supelor si trebuie sa profitam de asta. In acelasi timp pot spune ca este un fel de mancare   simplu, rapid si ieftin. Daca mai adaugam si proprietatile cunoscute ale cepei atunci supa  asta  sigur isi va face loc in bucatarie.

Inainte de a va apuca de treaba va recomand si supa de usturoi sau cea de morcov cu ghimbir si chimen.

Ingrediente 4 persoane:

  • 500g ceapa alba
  • 500ml stock de legume (sau apa)
  • 50g unt
  • 50ml ulei
  • 1 lingura faina
  • sare si piper negru
  • 4 linguri cascaval ras (optional)
  • paine prajita pentru servire

Mod de preparare:

Ceapa se curata de coaja si se taie solzisori. Nu uitam sa indepartam si inima cepei, acea parte interioara din care s-a dezvoltat ceapa.

supa de ceapa3

 

Ceapa se caleste in ulei, la foc mic cca 10 minute. In acest timp amestecam regulat ceapa si avem grija sa nu se arda. Ea trebuie sa devina sticloasa si moale . Cand este aproape gata adaugam untul si ulterior o lingura de faina.

supa de ceapa2

 

Peste ceapa turnam stockul de legume. Pentru cine nu stie, stockul este o supa concentrata. Eu am facut-o dintr-un morcov, un cartof, un pastranac si 2 ciuperci pe care le-am fiert la foc mic. Folosim doar zeama obtinuta.

Dupa ce am turnat stockul  lasam compozitia la fiert inca 5 minute. Inainte de a fi gata adaugam sare dupa gust.

Pentru supa de ceapa, francezii folosesc bagheta prajita. Eu am folosit paine prajita deoarece asta am avut la indemana.

De regula felia de bagheta prajita se aseaza pe fundul bolului peste care se toarna supa fierbinte iar deasupra se presara cascavalul ras si piper negru proaspat macinat. Bolurile se dau la cuptor pentru cateva minute, cat sa se topeasca cascavalul. Eu am preferat painea prajita alaturi pentru ca imi place sa-i simt textura.

Nu uitati ca supa de ceapa trebuie sa fie deasa si se serveste fierbinte .

supa de ceapa

 

Bon appétit!

 

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *