Cand viata iti da ciocolata faci un desert bun cu ea. Cand Electrolux te provoaca cu un ingredient asa generos faci o reteta de brownie cu multa ciocolata si faina putina.
Electrolux are in fiecare luna un ingredient secret si o rubrica cu acelasi nume. Toate astea inseamna provocari, retete , curiozitati si sfaturi.
Ingredientul secret al lunii ianuarie este ciocolata si zic ca am inceput bine anul daca s-au gandit si la mine.
Pentru ca aveam o reteta de brownie de-a lui Jamie Oliver mi-am zis ca e momentul potrivit sa o fac. Buna treaba am facut ca tare buna a mai iesit.
Ingrediente:
- 200g ciocolata (cu continut ridicat de cacao)
- 200g unt
- 200g zahar
- 3 oua
- 100g faina
- 50g nuci
- un strop sare
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe bucatele si impreuna cu untul se pun la bain marie pentru topit.
Ouale se mixeaza cu zaharul apoi se amesteca cu ciocoalata topita si untul. Avem grija sa lasam putin ciocolata la racit (cat sa nu fie fierbinte) inainte de a o incorpora in ouale batute.
Adaugam faina, sarea si nucile si amestecam usor cu o paleta de silicon.
Nu este nevoie de praf de copt sau de alt agent de crestere.
Tapetam o tava mai mica ( a mea a fost de 20/15cm) cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem tava in cuptorul preinacalzit la 180 de grade Celsius. Prajitura Brownie se coace cam 20-25 de minute apoi se scoate din cuptor . Daca o lasam mai mult in cuptor exista riscul sa se usuce sis a devina mult prea sfaramicioasa si inecacioasa.
Brawnie trebuie sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Daca doriti o portie mai mare dublati cantitatile ingredientelor. Tava mea de brownie a insemnat (dupa taiere) 15 bucati potrivite de prajitura.
Pentru servire recomand putin mascarpone rece, crema de vanilie sau chiar inghetata. Eu am mai adaugat niste zmeura de gradina (din congelator) si niste reductie de portocale. Impreuna s-au echilibrat si au primit nota maxima din partea degustatorilor.
Spor la prajiturit!
Excelenta reteta ! Tocmai buna pentru a indulci si a lumina zilele friguroase. Ianuarie zambeste si devine prietenos daca este intampinat cu bunatatea asta de ciocolata 🙂
Este o bătaie de joc această rețetă și o lipsă totală de respect la adresa lui Jamie Oliver. Dacă respecți în totalitate rețeta aceasta atât ca timp cât și ca ingrediente, îți iese necoaptă și imposibil de mâncat. Observ că și tu intri în categoria specialistelor care fac bezele în 20 minute. Jenant
Buna, Alexandra!
Cred in primul rand ca e o lipsa de respect la adresa mea. E usor sa arunci cu vorbe sub adresa unui mail ce nici macar nu poarta numele tau real.
Daca tie nu ti-a iesit prajitura poate fi din varii motive.
Aceasta brownie trebuie sa aiba miezul usor lipicios si umed. Asa e reteta. Daca nu iti place aceasta consistenta tine mai mult timp prajitura in cuptor.
Eu zic sa-i trimiti si lui Jamie un mesaj (https://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/bloomin-brilliant-brownies/) sau te invit sa facem impreuna prajitura.