P

Piept de pui cu sos cald de hrean

pui cu sos cald de hrean3

Puiul cu sos cald de hrean si smantana este un un fel de mancare nu prea des intalnita desi este absolut delicioasa. Este o mancare care se preteaza bine in anotimul rece tinanad cont ca sosul cald alaturi de hrean pun cumva sangele in miscare.

Da, nici hreanul nu e prea utilizat lumea limitandu-se la clasica sfecla rosie cu hrean. Acesta are proprietati multiple fiind bogat in vitamine si minerale.

Acest fel de mancare rescrie simplitatea vietii de la tara si este un exemplu clar de folosire a ingredientelor din gospodarie.

Ingrediente 4 persoane :

  • 1 piept de pui mare
  • 400 ml smantana cu peste 30% grasime
  • 100ml supa de pui
  • 50g unt + 1 lingura ulei
  • 2 galbenusuri
  • 2 radacini hrean
  • 1 lingura faina
  • sare

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Pe parcursul fierberii adunam spuma deoarece vom folosi o parte din supa de pui.

Cand este fiert pieptul de pui se taie in felii grosute.

 

pui cu sos cald de hrean

 

Strecuram zeama de pui pentru indepartarea impuritatilor.

Curatam hreanul si-l dam pe razatoarea mica.

 

pui cu sos cald de hrean1

 

Amestecam smantana cu galbenusurile pana se omogenizeaza.

Intr-o tigaie (cratita) cu marginile mai inalte punem untul + uleiul si dam la foc mic. Cand s-a incalzit adaugam faina si amestecam pret de 10-15 secunde. Peste faina turnam 100ml de supa de pui (zeama in care a fiert puiul) si amestecam usor cat sa se dizolve faina.

Peste aceasta compozitie turnam smantana in care au fost incorporate galbenusurile si cu un tel mai mic amestecam usor si lasam la foc mic,  cat sa dea cateva clocote si sa se ingroase putin. La sfarsit adaugam hreanul ras si sarea dupa gust. Amestecam bine pentru omogenizare si punem in acest sos de hrean bucatile de pui.

Din momentul in care am adaugat hreanul nu mai lasam mult pe foc deoarece exista riscul sa se amarasca sosul.

Pieptul de pui cu sos cald de hrean se portioneaza in farfurii, se decoreaza cu putina verdeata si un strop de boia.

 

pui cu sos cald de hrean2

 

Pofta buna!

 

 

 

CategoriesMancaruri
  1. Apetisant ! Cred ca este tare gustos sosul. Catifelat si consistent datorita puiului si smantanii si cu multa personalitate datorita hreanului. Este o bunatate pe care nu o poate refuza nici macar cine face mofturi in fata pieptului de pui, deoarece pregatit astfel devine suculent si aromat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *